Zsignár István festőművész1930 junius 12-én született GOLOPON. A főiskola elvégzése után, 1959 óta él és dolgozik Miskolcon, mint művész tanár. 1958-tól vesz részt hazai és külföldi kiállításokon. Munkái megtalálhatók Csehszlovákiában, Lengyelországban, Németországba n, Finnországban és Svédországban is. 1964-től tagja a Magyar Népköztársaság Művészeti Alapjának és az Észak -magyarországi Területi Szervezetnek. Művészeti tevékenységét 1977-ben Székely Bertalan -éremmel tüntették ki.

"Művészetére jellemző a folyamatos alkotói aktivitás, melynek fő témája a táj, amit gyermekkora óta csodál. Szigorú következetességgel kutatja a látható világ, a táj racionális és érzelmi hatásait. Vallja, hogy az ilyen jellegű alkotás tölti me g az embert a forma és a szín együttes élményével. Képei is ilyen indíttatásban gyökereznek. A táj nyugodt harmóniája, változatos színvilága a leghatásosabb esztétikai nevelő erő. Meghitt biztonságban érzi magát a maga teremtette tiszta világban, ezt sugá rozzák képei, ennek örömét szeretné megosztani képeinek nézőivel."


"-Örültem.., ha át tudtam adni a közönségnek a vizuális élmény örömét. Az a célom és feladatom, hogy művészetemmel belső nyugalmat, és az alkotásból sugárzó gyönyörűséget adjak az embereknek."
Vissza / Back