Duális képzés - Információk vállalatoknak

Tisztelt partnerünk és leendő partnerünk!

 

Ahhoz, hogy az Önök cége a duális képzésben részt vehessen, szükséges egy együttműködési megállapodást kötni intézményünkkel. Ehhez az alábbi mintaszerződést szükséges megkötni.

Együttműködési szerződés – minta.

 

Szükséges minden ipari szereplőnek az ún. Duális Képzési Információs Rendszerbe regisztrálni (továbbiakban DUKE). Ezen a felületen lehet a cégeknek megadni a kapcsolattartókat, elérhetőségeket, illetve azt, hogy mely képzésre kötöttek együttműködési megállapodást. Szeretnénk felhívni a figyelmüket, hogy amennyiben itt nem regisztrálják a képzéseket, akkor nem vehetnek részt az adott szak duális képzésében.

Néhány hasznos link a képzéssel kapcsolatban:

·         Általános információkat a képzéssel kapcsolatban a dualisdiploma.hu oldalon találhatnak.

http://www.dualisdiploma.hu/informaciok/cegeknek

·         A gyakran felmerülő kérdésekre és az adott válaszokra javasoljuk a dualisdiploma.hu következő oldalát.

http://www.dualisdiploma.hu/gyik

·         A duális képzés jogszabályi háttere az alábbi linken található:

http://www.dualisdiploma.hu/a-dualis-kepzeshez-kapcsolodo-jogszabalyok-gyujtemenye

 

Egyetemünk rendszeresen tart ún. „duális workshopokat”, ahol az ipari szereplők és az intézményünk képviselői a képzéssel kapcsolatos kérdéseiket, esetlegesen felmerült problémákat megbeszélhetik, konstruktív javaslatokat tehetnek, ezáltal emelhetik a duális képzés színvonalát. A duális workshopok időpontjáról e-mail üzenetben értesítjük partnereinket.

Duális képzéssel kapcsolatos kérdéseik megválaszolásában szívesen állunk rendelkezésükre. Kérjük Önöket, hogy a kérdéseikkel keressék a kari duális felelősöket. Általános kérdésekben kérem, forduljanak az intézményi duális képzési felelőshöz, Dr. Horváth Zita általános rektorhelyetteshez a következő e-mail címen: dualiskepzes@uni-miskolc.hu).