Egyetemünkön rendezi meg 49. Vándorgyűlését a Magyar Könyvtárosok Egyesülete

2017. július 5., 00:00

Miskolci Egyetem

Miskolc, illetve a Miskolci Egyetem lesz a helyszíne a Magyar Könyvtárosok Egyesülete 2017. július 5-7. között megrendezendő 49. Vándorgyűlésének. Az esemény, amelyre több mint hétszáz résztvevőt várnak, a  Magyar Könyvtárosok Egyesülete, az MKE Borsod Megyei Szervezete, a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár, valamint a Miskolci Egyetem Könyvtár, Levéltár, Múzeum közös szervezésében valósul meg.

„Az élet minősége – könyvtárosok a társadalomért” mottó jegyében idén az előadások, szekcióülések során a könyvtárak társadalmi szerepe kerül előtérbe. Kiemelt figyelmet kap a könyvtárak hatása a körülöttük élők életminőségére, hiszen a könyvtárak ma Magyarország legfontosabb közösségépítő helyei, melyek összefogják a települési, az iskolai, a felsőoktatási, valamint a szakmai és civil közösségeket, továbbá a tudományos kutatás közösségeit.

A vándorgyűlés programjának állandó elemei idén sem változnak, a plenáris ülések mellett 12 szekció várja az érdeklődőket. További információk, a szekciók részletes programjai elérhetők a vándorgyűlés honlapján: http://vandorgyules.rfmlib.hu/