Freshmen Információs Napra várják a gólyákat

2017. szeptember 7., 13:00

Miskolci Egyetem, Központi Könyvtár, Disputa tér

Az elsőéves hallgatók beilleszkedésének segítése céljából „Freshmen” elnevezéssel információs programot tartanak az egyetemi könyvtár Disputa terében, több időpontban, ezek közül az egyik szeptember 7-én 13.00 órakor kezdődik.

Az eseményen hasznos információkkal gazdagodhatnak a hallgatók a jogaik és kötelezettségeik témakörében, például arról is hallhatnak, hogy a jövőben hogyan kerülhetik el, hogy véletlenül passzív félévre kerüljenek. De az infonapon megismerkedhetnek az esélyegyenlőségi képviselővel és a könyvtár nyújtotta szolgáltatásokkal is. A rendezvény szervezői kiemelten szeretnék segíteni a tanulási nehézségekkel, szociális problémákkal és egyéb hátrányokkal küzdő hallgatókat, így az alaptárgyak tanulásához is hasznos tanácsokat adnak. Ezen kívül megismertetik az elsőéves hallgatókat az informatika és matematika tárgyak alaposabb elsajátításához rendelkezésre álló számítógépes programokkal és informatikai laborokkal.

A találkozók során olyan ismereteket osztunk meg az elsőévesekkel, amelyek alapvetően az ő sikeres egyetemi évkezdésük miatt fontos, de talán egész egyetemi tanulmányukhoz adunk jótanácsokat, hasznos javaslatokat – mondta Kelemen Katalin, aki a Miskolci Egyetem részéről a hallgatói innovációval foglalkozik.