AKTUALITÁSOK ÉS SZÁMVETÉSEK AZ ALTERNATÍV VITARENDEZÉSEK TERÜLETÉN

2017. november 7., 10:00

A/6 épület XVIII. előadó

Tisztelettel meghívjuk Önt és Munkatársait a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara, Alternatív Konfliktuskezelési és Vitarendezési Interdiszciplináris Kutatóközpontja (AKIK), a Magyar Tudományos Akadémia Alternatív Konfliktuskezelési és Vitarendezési Munkabizottsága, valamint a Steinbeis Beratungszentrum Wirtschaftsmediation szervezet által megrendezésre kerülő

 

„AKTUALITÁSOK ÉS SZÁMVETÉSEK AZ ALTERNATÍV VITARENDEZÉSEK TERÜLETÉN"

 

című nemzetközi konferenciára. A rendezvény az Igazságügyi Minisztérium a jogászképzés színvonalának emelését célzó programjai keretében valósul meg.

A konferencia programja!

A rendezvény célja részben az alternatív vitarendezés aktuális helyzetének áttekintése a különböző területeken eddig elért eredmények tükrében, másrészt új és hatékony hazai és nemzetközi gyakorlati megoldások bemutatása.

 

A program lehetőséget biztosít a büntetőügyi, civiljogi, munkaügyi, pénzügyi vagy gazdasági viták és konfliktusok rendezésével kapcsolatos megoldások áttekintésére, ugyanakkor olyan új módszereket is ismertet, melyek az interdiszciplinaritás és a komplexitás jegyében születtek és nemcsak a személyközi konfliktusok kezelésére, az intergenerációs vagy interkulturális nézetkülönbségek feloldására, hanem a szervezeti és szervezetközi vitás kérdések megoldására is választ tudnak adni.

 

Így a konferencia nemcsak az alternatív vitarendezés és konfliktuskezelés iránt érdeklődő jogász kollégák számára, hanem valamennyi, e problémakörrel találkozó gazdasági szakember, a piaci élet szereplője vagy intézményi képviselő számára is tartogat értékes információkat és hatékony új megoldásokat.

 

Időpont: 2017. november 7. (kedd) 10 óra – 13 óra

 

Helyszíne: Miskolci Egyetem (3515 Miskolc-Egyetemváros) XVIII. ea. (A/6 ép.)

 

A rendezvény magyar nyelvű, nyilvános és ingyenes, 

azonban kérjük, hogy előzetesen regisztráljon legkésőbb 2017. november hó 5. napjáig az alábbi linken:

http://tinyurl.hu/OV1s/