Begördül hozzánk Paks II. interaktív mozgó kiállítása

2017. november 23., 08:00

Miért van szükség új atomerőműre Pakson? Mennyire lesznek biztonságosak az új blokkok? Miként járulnak hozzá a klímavédelemhez? Többek közt ezekre a kérdésekre is választ kaphat a Paks II. társaság tájékoztató járművén, amely őszi körútján településünkre is ellátogat. 

A mozgó kiállításon az érdeklődők interaktív táblákon ismerkedhetnek meg az atomenergiával, a Pakson üzemelő négy, illetve a tervezett két új blokk legfontosabb jellemzőivel. Tájékozódhatnak a Paks II. beruházás jelentőségéről, gazdasági és környezeti hatásairól, szerepéről. Emellett kisfilmek segítségével megismerhetik többek között a 3+ generációs VVER-1200-as blokktípust, és virtuális sétát tehetnek egy, a Paksra tervezetthez hasonló atomerőműben. A látogatók felmérhetik a témában szerzett tudásukat is, a tesztet helyesen kitöltők pedig ajándékot kapnak.

A Paks II. interaktív mozgó kiállítása 2017. november 23-án 8.00 és 17.00 óra között tekinthető meg egyénileg vagy csoportosan a B/1.-C/1. épületek lépcsőháza és a C/2. épület (Műhelycsarnok) közötti kőhíd előtti parkoló B/1. épület felőli oldalán álló kamionban.

A kiállításról további információ ITT olvasható.