Ismét magyarok készülnek a Marsra...

2018. április 22., 00:00

Miskolci Egyetem

Idén már 13. alkalommal rendezik meg a Magyar Alkalmazott Mérnöki Tudományok Versenyét (Magyarok a Marson) a Miskolci Egyetemen. A résztvevő csapatoknak most az idő lesz a legnagyobb ellenfelük, mivel 24 óra áll majd a rendelkezésükre, hogy megépítsenek egy robotot, amelynek egy tereppályán kell megállnia a helyét. 

A robotmegépítéséhez szükséges alapalkatrészeket az első 20 csapatnak, aki hivatalosan is benyújtja jelentkezését, a Miskolci Egyetem biztosítja. A csomagból azonban nem lehet a robotot 100 százalékban megépíteni. A verseny során a csapatok által készített robotok körmérkőzéseket vívnak egymással egy ügyességi pályán. A végső sorrendet a megmérettetéseken szerzett pontszámok határozzák meg.

A versenyző csapatok 2018.05.04-én 10:00-tól vehetik át az eszközöket, és kezdhetik meg a robotok építését a Körcsarnokban.

Az eredményes versenyzők pénzbeli jutalomban részesülnek, amit a felajánlásokból összegyűjtött díjalap fedez. A versenyre középiskolai csapatok, valamint jelenlegi és volt egyetemistákból álló csapatok jelentkezését is várják a szervezők.

A verseny hivatalos oldalai:

http://www.magyarokamarson.hu/

https://www.facebook.com/Magyarok-a-Marson-official-161052277341469/?fref=ts

Jelentkezni a siposattila@magyarokamarson.hu elektronikus levélcímre elküldött levéllel lehet.

Ehhez a következő adatok szükségesek:

- a csapat neve,

- a csapattagok adatai (név, jelenlegi vagy korábbi iskola/tanszék, életkor),

- a csapat valamely tagjának telefonos elérhetősége.

A nevezési határidő: 2018. április 22.

A tavalyi versenyről készült videó: