Ismét indul a szemléletformáló, érzékenyítő tréning

2019. január 14., 00:00

Miskolci Egyetem

Januárban újra meghirdeti 30 órás szemléletformáló, érzékenyítő tréningjét az Alkalmazott Társadalomtudományok Intézete. A háromnapos képzést sikeresen elvégzők tanúsítványt kapnak. 

A tréning segít megismerni azokat a módszereket, amelyek hatására az oktatók támogató lépéseket tehetnek hátrányos, kedvezőtlen helyzetű hallgatóik felé - ezáltal segítve azok egyetemi környezetre való hatékony, gördülékeny integrációját és a velük kapcsolatos (általában negatív) társadalmi sztereotípiák csökkentését.

A képzés célja egy olyan befogadó környezet kialakítása, amelyben a hátrányos helyzetű hallgatókkal találkozó oktatók-, a tréning elvégzésének hatására képessé válnak a hátrányos, valamint a kedvezőbb környezetből és kedvezőbb szocio-kulturális háttérrel rendelkező hallgatók együttes oktatására, képzésére.

A képzés az oktatók érzékenyítése, személet-formálása mellett olyan hatékony pedagógia-módszertani ismeretekkel bővíti az oktatók tudásanyagát, mellyel a hátrányos helyzetű hallgatók egyetemi integrációja hatékonyabban megvalósul.

A képzésről bővebben ITT és ITT lehet olvasni.