Események


Idén is lesz Szabadtéri Kispályás Labdarúgó Bajnokság

2019. október 9., 12:00

Miskolci Egyetem

2019. október 9-én 12.00 óráig még nevezhetnek azok az egyetemi focicsapatok, amelyek részt kívánnak venni a bajnokságban. Nevezni online lehet a http://www.sport.uni-miskolc.hu oldalon, vagy a sportiroda@uni-miskolc.hu e-mail címen, csapatnév, csapatkapitány és annak telefonos elérhetőségének megadásával.

Prugberger professzor lesz a MAB Klub következő vendége

2019. október 9., 17:30

MAB Székház (Miskolc, Erzsébet tér 3.)

Egyetemünk egyik ikonikus oktatójával, prof. dr. Prugberger Tamás professor emeritusszal fog beszélgetni Hajnal Tamás újságíró a MAB Klub következő rendezvényén.

Véradás (2019. október)

2019. október 10., 13:00

Miskolci Egyetem

2019. október 7. és 10. között ismét véradásra várják az egyetemi polgárokat.

Járunk rajta, mégsem ismerjük: mivel foglalkozik a talajtan?

2019. október 16., 16:00

Miskolci Egyetem Könyvtár, Levéltár, Múzeum

"Ami a talpunk alatt van: az agrogeológiától a talajtanig" címmel Dr. Dobos Endre, a a Miskolci Egyetem Földrajz–Geoinformatika Intézetének tanszékvezető egyetemi docense fog előadást tartani 2019. október 16-án (szerdán) 16 órakor az Egyetemi Könyvtárban.

Magyarország jelene és jövője az önkormányzati választások után

2019. október 16., 16:30

Miskolci Egyetem, B/2. épület fszt., XXVIII-as előadó (BTK épülete)

Hogyan tovább az önkormányzati választások után? Erre a kérdésre keresik a választ a BTK ATTI szervezésében a Méltányosság Politikaelemző Központ munkatársai (Csizmadia Ervin, aki egyben az ATTI oktatója, Lakatos Júlia és Novák Zoltán).

Kétnapos nemzetközi konferenciával zárul az ICARUS projekt

2019. október 17., 09:00

Miskolci Egyetem, Káldor-terem (B/1. ép. fszt. 8. szoba)

Az űripari célra fejlesztendő nanoszerkezetű anyagok hasznosítási lehetőségeiről is tárgyalnak azok a nemzetközi szakemberek, akik a brüsszeli finanszírozású, közel 2,7 millió eurós támogatással megvalósuló projekt miskolci rendezvényére érkeznek.

„Mérleg és Kihívások” címmel rendez nemzetközi konferenciát a GTK

2019. október 17., 10:00

Miskolc-Lillafüred, Hunguest Hotel Palota, Hunyadi terem (3517 Lillafüred, Erzsébet sétány 1.)

Az ország legjelentősebb közgazdász-műhelyei mutatják be legfrissebb kutatási eredményeiket azon a kétnapos konferencián, amelyet az egyetem Gazdaságtudományi Kara rendez Lillafüreden.

Fennállásának 70. évfordulóját ünnepli a GÉIK

2019. október 18., 10:30

Miskolci Egyetem Díszaula

Nagyszabású, tudományos konferenciával egybekötött jubileumi emléküléssel ünnepi fennállásának 70. évfordulóját a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kara.

Rövidesen véget ér a Floodresc projekt

2019. október 28., 10:00

Miskolci Egyetem, VII. előadó (A/1-es ép. I. em. 102-103. terem)

Az árvizek elleni védekezés hatékonyságának növelésével, az árvízvédelmi logisztikai feladatok optimalizálásával, valamint az árvizek következtében föllépő népegészség- és járványügyi hatások kezelésével foglalkozott az a most záruló projekt, amely az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretein belül valósult meg.

A sportbiztonsággal foglalkozik a Bűnmegelőzési Szabadegyetem

2019. október 30., 07:15

Miskolci Egyetem

Október 30-ig még lehet jelentkezni a Bűnmegelőzési Szabadegyetem novemberben induló előadás-sorozatára, mely a sportrendezvények ill. sportlétesítmények biztonságával, a sporteseményekhez köthető terrorizmussal fog foglalkozni.

Kesselyák Gergely lesz a MAB Klub következő vendége

2019. október 30., 17:30

MAB Székház (Miskolc, Erzsébet tér 3.)

Kesselyák Gergellyel, a Bartók Plusz Operafesztivál igazgatójával, a Magyar Állami Operaház első karmesterével beszélget Hajnal József újságíró a MAB Klub következő rendezvényén.

Dr. Révész János, a megyei kórház főigazgatója lesz a MAB Klub következő vendége

2019. november 6., 17:30

MAB Székház (Miskolc, Erzsébet tér 3.)

A kórház jelenlegi helyzetéről, jövőképéről, a magyar egészségügy általános strukturális megítéléséről lesz szó a MAB Klub következő rendezvényén, amelynek Dr. Révész János, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója lesz a következő vendége.

Mi jöhet a szén után?

2019. november 13., 17:30

MAB Székház (Miskolc, Erzsébet tér 3.)

Osvay Károly, a Szegedi Tudományegyetem Nagy Intenzitású Lézerek Magfizikai Alkalmazásai Intézete egyetemi tanára tart előadást a MAB Klub következő rendezvényén. A professzor többek között azt a kérdést fogja körüljárni, hogy felválthatja-e az atomenergia a jelenlegi szén- ill. szénhidrogén alapú energiatermelést, és milyen kihívásoknak kell megoldani ahhoz, hogy ez megtörténjen.

Minden, amit tudni akarsz az 5G-ről...

2019. november 20., 14:00

Miskolci Egyetem Könyvtár, Levéltár, Múzeum

…de féltél megkérdezni címmel Emri Dávid, a Vodafone szakembere fog előadást tartani az 5G-ről, technológiáról, változásokról, alkalmazásokról és tévhitekről az egyetemi könyvtárban.