29. Nemzetközi Hegesztési Konferencia

2018. május 24., 14:00

Miskolci Egyetem, Díszaula

A konferenciát 2018. május 24-26. között a Miskolci Egyetemen rendezi meg a Magyar Hegesztési Egyesület (MAHEG) a Magyar Hegesztéstechnikai és Anyagvizsgálati Egyesüléssel (MHtE), a Magyar Anyagvizsgálók Egyesületével (MAE), a Magyar Roncsolásmentes Vizsgálati Szövetséggel (MAROVISZ) és a Miskolci Egyetemmel (mint házigazdával) együttműködve. 

A nagy múltra visszatekintő konferenciasorozat idei központi témája „a járműgyártás korszerű anyagai és kötéstechnológiai fejlesztései” címet viseli, így a konferencia főbb szakmai területei:

- a korszerű hegesztési eljárások és eljárásváltozatok a szerkezetgyártásban,

- a hegesztett kötések és szerkezetek vizsgálata,

- a modellezés és szimuláció,

- a nagyszilárdságú acél- és alumínium ötvözetek hegesztése és

- az automatizálás és robottechnológia.

A konferenciára közel 150 főt várnak, akik az ipar különböző területeiről, illetve felsőoktatási intézményekből érkeznek. A 40 szakmai előadás magyar illetve angol nyelveken hangzik majd el. A konferencia kapcsán egy magyar nyelvű kiadványt is publikálnak majd, amely 220 oldalon tartalmazza az előadások alapján készült szakmai, lektorált cikkeket. 

A hazai járműipar dinamikus fejlődésnek indult az elmúlt években, és ezzel párhuzamosan az iparágban foglalkoztatottak száma is emelkedett. A piaci igényeket szem előtt tartva 2016-ban elindult a Járműmérnöki és Autóipari Konferencia a Miskolci Egyetemen, amelyet idén május 23-25. között rendeznek meg. Tekintettel a részben közös tématerületekre, a két konferencia közös szekciót szervez, amelyben több mint tíz idegen nyelvű előadás fog elhangzani a járműipar és a hegesztés területeit érintve.

A hasznos és érdekes szakmai előadások mellett a hegesztés különböző területein működő cégek (Lorch Magyarország, Messer Hungarogáz Kft., Flexman Robotics Kft., Crown International Kft., Linde Gáz Magyarország, Stadler Szolnok Kft.) bemutatókkal, kiállítással várják a konferenciára érkező érdeklődőket, szakembereket.

A konferenciáról bővebben ITT lehet olvasni.