Aktuális

EDUCATIO 2017 kiállítás (2017. 01. 19-21.)

2017. január 19-21. között kerül megrendezésre Budapesten a HUNGEXPO területén a magyar felsőoktatás legnagyobb éves seregszemléje, az EDUCATIO 2017. kiállítás. A kiállítók között természetesen a Miskolci Egyetem is jelen lesz, a Miskolci Egyetem főbejáratát ábrázoló standunkat keressétek az AF05-ös standhelyen. (Térkép a kiállítás honlapján érhető el: http://educatioexpo.hu/nyitolap/kiallitok)

A Miskolci Egyetem képzéseit ezúttal is hallgatóinkból és oktatóinkból álló népes csapat fogja népszerűsíteni, keressetek minket kérdéseitekkel bizalommal.

Az előző évi EDUCATIO kiállítás képeit a következő linken tekintheted meg:
www.uni-miskolc.hu/felvetelizoknek-nyitva-van-a-palya

Educatio

 

Érettségi előkészítő programok a Miskolci Egyetemen

2017. január 12. és április 20. között Matematika tárgyból is ingyenes érettségi felkészítő indul a Miskolci Egyetemen. Az első foglalkozást 2017. január 12-én (csütörtökön) 16:00 órai kezdettel tartják a IV-es előadóban (A/1. épület magasföldszint 1-2. ajtó).

A várhatóan csütörtöki napokon 16 és 18 óra között az A/1-es épületben található IV-es előadóban tartandó felkészítőre elektronikus formában lehet jelentkezni ITT.

A felkészítő témakörei ITT tekinthetőek meg.

A díjmentes órákra szeretettel várunk mindenkit, akinek a matematika kiemelten fontos, különösen azokat, akik a Miskolci Egyetem iránt érdeklődnek.

Ingyenes előkészítő oktatást tart a Miskolci Egyetem Fizikai Tanszéke azon 11. vagy 12. osztályos középiskolai diákok részére, akik fizikából szeretnének érettségizni, illetve egyetemi vagy főiskolai tanulmányaik során fizikát fognak tanulni. A 2016 szeptemberében indított kurzusok hétfőnként 16 órától 18 óráig az A/1-es épület legfelső emeletén, a Fizikai Tanszék 334-es számú bemutató termében zajlanak.

Az oktatás nyitott, ahhoz bármikor lehet csatlakozni, sőt, az is csatlakozhat, aki csak egy adott témakört szeretne megnézni, vagy csak valamelyik laboros órán akar részt venni.

A kurzus célja a középiskolában oktatott témakörök áttekintése, valamint az egyetemi fizika tárgyakra való előkészítés. A különböző fogalmak és törvények átismétlése főként példamegoldás keretében történik, az emelt szintű érettségi vizsga anyagát szem előtt tartva.

A kurzus oktatója minden hét közepén feltölti a kurzus honlapjára a következő hétfő anyagát a hozzá kapcsolódó példasorral együtt, és ezeket a résztvevő középiskolások a hétfői találkozásig saját jegyzeteik alapján odahaza átismétlik. Az óra során a résztvevők az oktatóval közösen megoldják illetve részletesen átbeszélik a honlapra felkerült példákat, ennek során tisztáznak minden olyan kérdést, amely az aktuális témakörrel kapcsolatban felmerül. Bizonyos esetekben rövid demostrációs kísérletekre is sor kerül, és a diákok a kurzus során néhány olyan műszerrel is megismerkedhetnek, amelyeknek használatára a jövőben szükségük lehet.

A foglalkozások előre láthatóan 2017 áprilisának végéig tartanak (minden lehetséges hétfőn).

Érdeklődni és jelentkezni a fizpszo@uni-miskolc.hu email címen lehet.

A kurzusról bővebb információt az alábbi oldalon lehet találni: www.uni-miskolc.hu/~www_fiz/pszota/Elokeszito/elokeszito.html

 

 

Anyagtudományi School Túra (2017. 01. 26.)

A Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Kara elsődleges célként tűzte ki a középiskolás, érettségi előtt álló fiatalok érdeklődésének felkeltését a műszaki, természettudományi szakterület iránt, pályaválasztási terveik kibővítését az innovatív mérnöki szakmák felé. Közös érdekünk, hogy a tehetséges fiatalokat régiónkban, városunkban tartsuk, amihez azonban megfelelő jövőképet kell számukra biztosítani.

Ennek keretében tisztelettel meghívjuk és várjuk Önöket, az érdeklődő szaktanárokat és a középiskolás diákokat a 2017. január 26-án 12 órától 14 óráig, a ZENEPALOTA Bartók Béla termében megrendezésre kerülő ANYAGTUDOMÁNYI SCHOOL TÚRA elnevezésű interaktív bemutatónkra.

A show elemeket is tartalmazó tudománynépszerűsítő előadás során oktatóink alapvető fizikai-kémiai törvényszerűségeket használnak fel és magyaráznak el a középiskolásoknak, így ők könnyed, játékos formában kedvelhetik meg az anyagtudományokat (pl. folyékony nitrogén szökőkút, lángorgona, lángtornádó, levitálás, hang-öntögetés, csőbehúzás, stb…).

Terveink szerint -az előző évhez hasonlóan- karunk Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található duális partnerei közül is többen jelen lesznek, bemutatkozó előadást tartanak.  Az elmúlt években a Műszaki Anyagtudományi Karral szoros együttműködésben álló -országos lefedettséget biztosító- 50 partnervállalat tartotta fontosnak, hogy részese legyen az anyagmérnök szakember-utánpótlás képzésnek. Ez a szám is mutatja, hogy az ipar keresi az anyagmérnököket, szükség van a végzettjeinkre

A rendezvényen való részvétel regisztrációhoz kötött: január 24-ig lehet regisztrálni az alábbi regisztrációs felületen: www.mak.uni-miskolc.hu/anyagtudomanyi-school-tura-miskolcon