Felvételizőknek
Az oldal fejlesztése a TÁMOP-4.2.2B-15/1/Konv-2015-0003 projekt keretében valósult meg.

Nyitva van a pálya!
Nyitott rendezvényeink, középiskolásoknak szóló tanulmányi versenyeink

A Miskolci Egyetem impozáns főépületének kicsinyített mása épült fel Budapesten, az immár 16. alkalommal megrendezett Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, amelyen mintegy 30 fős delegáció képviselte Északkelet-Magyarország első számú felsőoktatási intézményét. Az intézmény valamennyi fakultása saját pulttal várta az egyes képzési területekről tájékozódni vágyó fiatalokat, akik közül többen szeptembertől már hallgatóként léphetnek be a miskolci campusra. A Miskolci Egyetem részéről felkészült oktatók és hallgatók egyaránt készséggel tájékoztatták a leendő hallgatókat, az érdeklődők kiugróan magas száma pedig újfent igazolhatta az egyetem képzései iránt jelentkező igényt.
Az ország hagyományosan legnagyobb pályaválasztási rendezvényén idén több mint 130 intézmény vett részt. A hazai felsőoktatás lényegében valamennyi szereplője képviseltette magát, sőt számos külföldi intézmény is megjelent 2016. január 21-től 23-ig a budapesti SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központban. Idén minden eddiginél több, összesen 33 ezer látogatót vonzott a továbbtanulási lehetőségek legnagyobb seregszemléje.

Ismét Nyílt Napokkal hirdette képzéseit a Miskolci Egyetem. 2015. december 3-án és 4-én látta vendégül a végzős középiskolásokat az Alma Materünk. Az előző évhez hasonlóan idén is a partnervállalataink egy részével közösen fogadtuk a diákokat, hiszen egyértelművé szeretnénk tenni a fiatalok számára, hogy a miskolci diplomának értéke, rangja van a munkaerőpiacon. A rendezvényen 31 vállalat vett részt, melyek közül a legtöbben a duális képzést indító 4 miskolci kar egyikének szerződött duális képző partnervállalatai.

A Nyílt Napok mottója ezévben is a következő volt: „Karriert is adunk, nem csak diplomát!”. A programban dékáni információs előadások, laborlátogatások, látványos kísérletek, nyitott tanóra látogatások szerepeltek, míg a csütörtöki napot sztárvendégünk, Dombóvári István nagy sikerű, teltházas fellépése zárta.