Miskolcon tanácskoztak az ország vezető gépészkarai

2017. január 30.

2017. január 27-én egynapos munkaértekezletet tartott egyetemünkön a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Karának, a gödöllői Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karának és a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karának vezetése.

A találkozó egy több évtizedes hagyomány folytatásaként jött létre, melynek keretében az ország legrégebben alapított, gépészmérnök-képzést folytató karainak vezetői minden évben találkoznak, és megvitatják a mérnökképzés aktuális kérdéseit. Az évenkénti találkozókra a három kar székhelyén felváltva kerül sor, idén, 2017-ben a Miskolci Egyetem, illetve annak Gépészmérnöki és Informatikai Kara volt a vendéglátó házigazda.

A találkozón a karok vezetői megvitatták – többek között – az új KKK-k tantervekre vonatkozó következményeit és a színvonalas mérnökképzés feltételeit, véleményt cseréltek az átalakulóban lévő doktoranduszképzés aktuális kérdéseiről, áttekintették a gyakorlatorientált képzési formák (kooperatív képzés, duális képzés) bevezetésének és működésének tapasztalatait, valamint egyeztettek egy közösen beadandó EFOP pályázattal kapcsolatos elképzelésekről és teendőkről. A délelőtti, jó hangulatú megbeszélést a munkaebéd után egy műhelylátogatással egybekötött kísérleti bemutató zárta.

A rendezvényen készült fotók:

A fotókat Lengyel Attila készítette.