Hírek

Felfedező körúton a külföldi hallgatók a Zemplénben

2023. május 21.

Régiónk más-más szépségével, természeti és épített értékével ismerteti meg külföldi hallgatóit a Miskolci Egyetem. A közelmúltban a Zemplén tájait és gasztronómiai értékeit fedezték fel.

Egyetemi sporttörténeti siker: az extraligában folytathatja a MEAFC férfi röplabdacsapata

2023. május 20.

A döntő győzteseként a következő szezonban a legmagasabb osztályban, az extraligában folytathatja a szereplést a MEAFC férfi röplabdacsapata.

Digitális bankkapszula – az országban elsőként a Miskolci Egyetemen

2023. május 19.

Az MBH Bank első, személyes ügyfélszolgálati jelenlét nélkül működő digitális banki kioszkját a Miskolci egyetemen adták át.

Mintaadók a régió környezeti, gazdasági és társadalmi fenntarthatóságában

2023. május 19.

A fenntarthatóságért tett erőfeszítéseikkel mintaadó szervezetek elismerésére díjat alapított a Miskolc Campus Forum Green and Smart konferencia alkalmával az Universitas Miskolcinensis Alapítvány kuratóriuma és a Miskolci Egyetem. Az elismeréseket az észak-magyarországi régió fenntartható környezeti, gazdasági és társadalmi fejlesztésében mintaadó üzleti, egészségügyi és közösségi szervezeteknek adták át a május 18-án tartott konferencián.

„Miskolcon nemcsak magabiztos a jelen, hanem bíztató a fenntartható jövő is”

2023. május 18.

A fenntartható, zöld és okos megoldásokon alapuló jövőtervezés állt a Miskolci Egyetemen május 18-án első alkalommal megrendezett Miskolc Campus Forum Green and Smart konferencia fókuszában. A hagyományteremtő találkozón a gazdasági, társadalmi, politikai és a tudományos élet mértékadó képviselői az egyetemi hallgatók előtt vitatták meg a fenntartható jövő legaktuálisabb kérdéseit.

Kezdődik! – a karrierút a Mol-csoportnál

2023. május 16.

Egyedülálló lehetőséget kínál a végzős hallgatóknak a MOL-csoport friss diplomásoknak szóló Growww programja.

Fenntartható környezet, gazdaság, társadalom

2023. május 16.

A fenntarthatóság kérdéskörét környezeti, gazdasági és társadalmi oldalról is igyekszik megvilágítani a Miskolc Campus Forum Green and Smart üzleti konferencia, amelyet a Miskolci Egyetemen május 18-án rendeznek. A nemzetközi rendezvényről az ötletadóval, Dr. Marie-Theres Thiell-lel, az Universitas Miskolcinensis Alapítvány kurátorával beszélgetünk.

1 perc ME: KarrierFeszt – Tavaszi Szél Konferencia - Uni-Terasz

2023. május 16.

Az Észak-Magyarország Régió legnagyobb felsőoktatási állásfesztiváljára 50 munkaadó érkezett több iparágból. - A jövő „szürkeállománya” a Doktoranduszok Országos Szövetsége szervezte tudományos szimpóziumon, a Miskolci Egyetemen megrendezett Tavaszi Szél Konferencián. - Különlegesen jó hangulatban mutatkozott be az egyetem az Avasi Borangoláson.

Szabadegyetem a történelmi Avason

2023. május 15.

Uni-Teraszt nyitott a XI. Avasi Borangoláson a Miskolci Egyetem. Miskolc egyik legnagyobb közösségi eseményén programjaival a tudomány és az egyetem világának emberi oldalát mutatta meg az universitas.

Az egyetemért, a városért, a tudományért és a sportért

2023. május 15.

Miskolc város napján, minden év május 11-én vehetik át elismeréseiket azok a személyek és szervezetek, akik és amelyek munkájukkal, tevékenységükkel kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, öregbítették a város hírnevét. Idén három, tevékenységével a Miskolci Egyetemhez szorosan kötődő személyiség munkáját díjazta a város.