Több mint 80 kiállító az Állásbörzén

2017. április 6.

2017. április 5-én huszonharmadik alkalommal rendezték meg a Miskolci Egyetemi Állásbörzét és Szakmai Gyakorlati Börzét a Miskolci Egyetem előcsarnokában, díszaulájában és az A/4-es épületben.

A megnyitó során Prof. Dr. Torma András átadta azt a díjat, amellyel az egyetem már hagyományosan az itt végzett szakemberek munkába állását, foglalkoztatását leginkább támogató cég munkáját ismeri el. A díjat ebben az évben a Miskolc Holding Zrt. vehette át, a díjátadón a céget Pálffy Kinga vezérigazgató képviselte.

A korábbi évekhez hasonlóan az állásbörzét idén is nagy érdeklődés kísérte, 80 standon 84 kiállító volt jelen, ebből 82 közvetlenül állásokat kínáló vagy közvetítő cég. Ezzel a Miskolci Egyetemi Állásbörze a legnagyobb vidéki állásbörzének számít.

A cégek többsége mérnöki/műszaki, gazdasági, informatikai, jogi és egyéb területekre toborzott munkatársakat. A legtöbb ajánlat idén is a gépészmérnököknek, a közgazdászoknak, az informatikusoknak és a villamosmérnököknek szólt. A résztvevő cégek kifejezetten keresték a műszaki menedzsereket, a minőségbiztosítási mérnököket, a szoftverfejlesztőket, a logisztikusokat, az anyagmérnököket, az olaj- és gázmérnököket, a jogászokat, a bölcsészeket és további műszaki, mérnöki végzettségűeket is.

Az Állásbörzével párhuzamoasan Szakmai Gyakorlati Börzét is rendeztek, amelyen idén 8 szakmai gyakorlati helyet kínáló, közvetítő és azokat személyesen bemutató kiállítót láttak vendégül. 

A rendezvény kapcsán készült sajtóanyag ITT olvasható.