Interkulturális Napon mutatkoztak be a MAK külföldi doktoranduszai

2017. április 12.

Interkulturális Napot rendeztek a Műszaki Anyagtudományi Karon működő Kerpely Antal Anyagtudományok és Technológiák Doktori Iskolában 2017. április 10-én. Az idén első alkalommal megtartott rendezvénynek az egyetemi könyvtár Disputa tere adott otthont. 

A rendezvényt Dr. Mertinger Valéria professzor asszony nyitotta meg, majd egy magyar doktorandusz hallgató köszöntötte a megjelenteket, ezután bemutatkoztak az Algériából, Indiából, Irakból, Marokkóból és Thaiföldről érkezett doktorandusz hallgatók. A napot Prof. Dr. Gácsi Zoltán, a Doktori Iskola vezetője zárta. A rendezvényen megjelentek a Doktori Iskola hallgatói, oktatói és tudományos témavezetői. A rendezvényt a Borsodi Sörgyár Zrt. támogatta.

A Kerpely Antal Anyagtudományok és Technológiák Doktori Iskolának jelenleg 10 nappalis és 17 levelezős hallgatója van, emellett pedig 13 külföldi (4 iraki, 3 indiai, 2 algériai, 2 marokkói és 2 thaiföldi) hallgató tanul itt. A külföldi diákok közül 11 fő Stipendium Hungaricum ösztöndíjas, 2 fő pedig önköltséges.

A rendezvényen készült fotók: