Eldőlt, hogy ki a legkreatívabb pénzügyes

2017. április 13.

Kiss Barbara, a GTK kereskedelem és marketing szakos hallgatója nyerte meg a Magyar Nemzeti Bank "Pénzügyek felsőfokon – Légy kreatív!" elnevezésű ötletpályázatát "A tudatos bankszámlaválasztás ösztönzése az online világ adta lehetőségek kihasználásával" című pályamunkájával. 

A Magyar Nemzeti Bank 2017. január 16-án hirdette meg a „Pénzügyek felsőfokon – Légy kreatív!” elnevezésű ötletpályázatát. A Miskolci Egyetemről 11 pályázat érkezett be az MNB-hez, ebből a legjobb 5 került be a 2017. április12-én tartott döntőbe. A döntő során a pályázók egy háromtagú zsűri előtt prezentálták 10-10 percben az elképzeléseiket, ezután a zsűri tett fel kérdéseket  5-5 percben.

A zsűrinek Szeniczey Gergő, a Magyar Nemzeti Bank fogyasztóvédelemért és piacfelügyeletért felelős ügyvezető igazgatója, Szabó József Attila, a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központjának igazgatója és Dr. Musinszki Zoltán, a GTK dékánhelyettese volt a tagja.

A verseny során 1. helyezést elért hallgató 500 000 Ft-ot, a 2. helyezett 300 000 Ft-ot, a 3. helyezett pedig 200 000 Ft-ot nyert.

A  verseny végeredménye:

1. helyezett: Kiss Barbara (pályamunka címe: "A tudatos bankszámlaválasztás ösztönzése az online világ adta lehetőségek kihasználásával")

2. helyezett: a GazdÁszok nevű, Császár Kristóf és Szabó Tamara alkotta csapat (pályamunka címe: "Lásd tisztán a holnapot! - Kiút az adósságcsapdából")

3. helyezett: Horváth Dóra Diána, Nagy László Zoltán és Varga Krisztina (pályamunka címe: "Hitel híradó")

4. helyezett: Fazekas Gabriella (pályamunka címe: "ÉSZLA app - pénügyek biztonságban, játszva")

5. helyezett: Mátyás Krisztián (pályamunka címe: "Egyszerűen a pénzügyekről a közfoglalkoztatásban állóknak")

A döntő során készült fotók:

A fotókat Lengyel Attila készítette.