Együttműködés a hátrányos helyzetű fiatalok egészségügyi diplomához segítése érdekében

2017. április 26.

2017. április 26-án kiegészítő együttműködési megállapodást írt alá a Miskolci Egyetem Egészségügyi Kara és a Görögkatolikus Egyetemi és Főiskolai Kollégium Cigány Szakkollégiuma.

 

Az eredeti együttműködés célja a roma és hátrányos helyzetű hallgatók felsőfokú tanulmányainak támogatása, hiszen fontos, hogy az egészségügyi téren is elmaradott térségekben jelen legyenek a helyi szokásokat és körülményeket jól ismerő, helyi elköteleződésű egészségügyi szakemberek, akik munkájukkal hozzájárulhatnak lakóhelyük felemelkedéséhez, fejlődéséhez.

Az egyetemmel immár öt éve fennálló együttműködés kiegészítésének célja a beiskolázási tevékenység kölcsönös segítése, valamint a hátrányos helyzetű hallgatók felsőoktatásban történő tanulmányainak támogatása mindkét aláíró fél részéről. A Szakkollégium ösztöndíjakkal, kollégiumi elhelyezéssel, illetve felzárkóztató programokkal, az Egészségügyi Kar pedig mentori tevékenységgel vállalja a diákok támogatását. 

Az egyetem részéről Prof. Dr. Torma András rektor és Dr. Kiss-Tóth Emőke dékán, a Miskolci Egyházmegye részéről Dr. Orosz Atanáz megyéspüspök, a Görögkatolikus Cigány Szakkollégium részéről pedig Makkai László püspöki helynök, igazgató írta alá a megállapodást. 

A rendezvény kapcsán készült sajtóanyag ITT olvasható.

Az eseményen készült fotók:

A fotókat Lengyel Attila készítette.