Drót Kávézó nyílt a központi könyvtárban

2017. május 4.

2017. május 3-án ünnepélyes keretek között kávézó nyílt az egyetem központi könyvtárában. A most megnyílt Drót Kávézó és Tejbár hétfőtől péntekig 7.30-tól 17.30-ig várja vendégeit.

Kínálatában kari kávékülönlegességek, péksütemények, tejtermékek széles választéka található. Kávékülönlegessége a Tokaji Kávépörkölő Manufaktúra által kevert Campus kávé, mely brazil és indonéz ültetvényekről származik.

 

 

A kávézó ünnepélyes megnyitóján Prof. Dr. Torma András rektor mondott avatóbeszédet, Dr. Deák Csaba kancellár pedig megnyitóbeszédet. Köszöntőt mondott Dr. Barkóczi István, a Fux Zrt. vezérigazgatója, a kávézó üzemeltetője, valamint Szendi Attila, a Könyvtár, Levéltár, Múzeum főigazgatója.

A megnyitón elhangzott, hogy a Miskolci Egyetem híres a selmeci hagyományokon alapuló közösségéről. E közösségek kialakulásához, fennmaradásához ugyanakkor elengedhetetlen az olyan helyek megléte, mint amilyen az új Drót Kávézó és Tejbár, ahol a közösség tagjai össze tudnak futni egy kávé vagy péksütemény mellett.

Az új kávézó ugyanakkor hiánypótló is, hiszen a megnyitását követően a központi könyvtár látogatóinak már nem kell elhagyniuk a könyvtár épületét, ha meg akarnak inni egy üdítőt, vagy harapni akarnak valamit.

Természetesen a Drót Kávézó a jövőben támogatni fogja a könyvtár kulturális rendezvényeit is.

A megnyitón készült fotók:

A fotókat Sipos Zsolt készítette.