Ökumenikus Pünkösdi Nyílt Nap - idén már harmadszor

2017. június 1.

2017. május 26-án ismét Ökumenikus Pünkösdi Nyílt Napot rendezett a Miskolci Egyetem. Az egyetem, az Egyetemi Lelkészség és a történelmi egyházak közös szervezésében megtartott rendezvényen elsősorban egyházi, de számos állami fenntartású iskolából is érkező több száz 11. osztályos tanuló vett részt kísérőtanáraival együtt.

A rendezvényt Prof. Torma András rektor emelkedett szavakkal nyitotta meg. Ezt követően Balog Zoltán emberi erőforrások miniszter szívhez szóló, elgondolkodtató levélben köszöntötte a rendezvényt, amelyet Óváriné Dr. Balajti Zsuzsanna tanulmányi rektorhelyettes közvetített a diákság és a Miskolci Egyetem polgárai felé. A pünkösdi ökumenikus gondolatok mellett az „In His Steps” zenekar biztosított vidám, fiatalos hangulatot.

 

 

A Nyílt Nap szakmai részén a résztvevők a Miskolci Egyetem karain dolgozó oktató és kutató munkatársakkal találkozhattak, 54 helyszínen érdekes, látványos és interaktív laborbemutatókon próbálhatták ki a korszerű technológiai újdonságokat és kaphattak betekintést egyetemünk tudományterületeibe.

A rendezvény sztárfellépője Bánhegyi Adrienn többszörös ugrókötél világ- és Európa-bajnok volt, aki a bátrabb diákokat és egyházi vezetőket is „megtornáztatta”. Ezután a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karának „Happy Metál” nevű együttese szórakoztatta tematikus zenés műsorral a részvevőket, miközben a kar látványos és kézzel fogható kiséleteket mutatott be. Végül a középiskolások a szellemi kulturális örökség részévé vált "Selmeci diákhagyományokba" is bepillantást kaptak, és megismerkedhettek e hagyományok közösségépítő szerepével. 

A rendezvényen készült fotók:

A fotókat Kiss Viktor készítette.