Hírek

Jóból nem árt meg a sok – idén is jó tapasztalatokkal gazdagodtak a külföldi hallgatók

2023. július 10.

Hagyományosan ünnepélyes keretek között búcsúzik el a Miskolci Egyetem a külföldi hallgatóitól. A világ számos országából érkező nemzetközi hallgatók a szakmai fejlődésükről, az egyetemen szerzett élményeikről is beszámoltak a búcsú pillanataiban.

Székelyföldre is jut az egyetemisták közösségi összefogásából

2023. július 10.

Adományokat gyűjtöttek a székelyföldi árvák megsegítésére a Miskolci Egyetem hallgatói.

Tizenegy ország, kétszáz sportoló – július 13-án megnyílik az európai egyetemi kontinensviadal

2023. július 6.

Miskolc ad otthont az Európai Egyetemek Tollaslabda Bajnokságának és az Európai Egyetemek Vízilabda Bajnokságának 2023. július 13-19. között. A nemzetközi sporteseményre tizenegy országból kétszáz sportoló érkezik 22 európai felsőoktatási intézményből. A kontinensviadalokat a Miskolci Egyetem és a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club rendezi meg, együttműködésben a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetséggel, a Magyar Tollaslabda Szövetséggel, a Magyar Vízilabda Szövetséggel és a Miskolci Önkormányzattal.

A legjobbak között a világranglistán

2023. július 6.

A Miskolci Egyetem a világ legjobbjai közé került a nemzetközi felsőoktatási színtéren a legtöbbet hivatkozott QS World University Ranking 2024 világranglistán. A miskolci universitas a 1201-1400. helyen, a vizsgált magyarországi egyetemek között pedig a 9. helyen áll abban a jelentésben, amit a napokban tett közzé a brit QS Quacquarelli Symonds globális felsőoktatási elemzőcég.

Négy fiatal műsorvezető - nyolc kar, négy diplomaosztó

2023. július 5.

Idén a Miskolci Egyetem hallgatói vezették a diplomaosztó ünnepségeket. Hogy milyen volt egy ilyen komoly eseményen debütálni, és milyen képek születtek az egyetem fotófalánál pár perccel a vége után? Ez is kiderül...

Frissdiplomások, Jó szerencsét!

2023. július 4.

Ünnepel a Miskolci Egyetem: az universitas nyolc karán több mint 1400 hallgató tett sikeres záróvizsgát a 2022/23-as tanév tavaszi félévében, majd vette át diplomáját június utolsó, illetve július első napjaiban. Összefoglalónkban a végzősök számára életük egyik fontos mérföldkövének számító eseményeket elevenítjük föl.

1 perc ME: Diplomaosztók - Hátrányból előny - Innovációs nap

2023. július 3.

A Gépészmérnöki és Informatikai Kar, a Bartók Béla Zeneművészeti Kar, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar, az Anyag- és Vegyészmérnöki Kar, a Műszaki Föld- és Környezettudományi Kar, valamint a Gazdaságtudományi Kar végzősei az elmúlt héten vették át diplomájukat. - Az esélyteremtésről szóló szakmai napon nyílt meg Asztalos Zoltán tematikus fotókiállítása a Miskolci Egyetem Galériájában. - Az Egyetemi Innovációs Ökoszisztéma pályázat zárókonferenciáján az észak-magyarországi régió járműipari cégeinek vezetői panelbeszélgetésben vettek részt.

Együttgondolkodás a fenntartható jövőért

2023. július 3.

A szemléletformálás és a fenntarthatóság erősítése érdekében együttműködés született a Miskolci Egyetem, a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás, valamint a Zöld Völgy Nonprofit Kft. között. A három fél elkötelezett abban, hogy közösen tegyenek konkrét lépéseket a fenntartható jövőért az észak-borsodi térségben.

Kettős diploma programot készít elő a Miskolci Egyetem és a Hubei Engineering University

2023. június 30.

Együttműködési megállapodást írt alá a kínai Hubei Műszaki Egyetemmel (Hubei Engineering University) a Miskolci Egyetem. Az intézmények jelenleg az informatikai alapképzés területén kettős diploma program előkészítésén dolgoznak.

Helyszínen a helyszínről

2023. június 30.

Az Európai Egyetemek Tollaslabda és Vízilabda Bajnokságra július 13-19.között több száz sportoló érkezik a Miskolci Egyetemre. A szervezőbizottság a helyszínen tartott bejárást.