Hírek

Új dimenzió a mechatronika és a villamosmérnöki oktatás terén

2024. március 1.

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Miskolci Egyetem és a fenntartható mobilitást szolgáló modern hajtástechnológiák vezető nemzetközi gyártója, a Vitesco Technologies debreceni gyára. Videóösszefoglalónk az eseményről >>

Állandó kiállítás nyílik a Miskolci Egyetem ősmaradvány-gyűjteményéből

2024. február 29.

Az Őslények világa címmel új, állandó kiállítás nyílik a Miskolci Egyetemen, amely az intézmény ősmaradvány-gyűjteményét mutatja be. A tárlatot először a 40. Miskolci Nemzetközi Ásványfesztivál közönsége láthatja majd.

Zöld kriminológia és Green Deal - a klíma- és környezetvédelem dimenziói

2024. február 29.

A „Zöld kriminológia és Green Deal: a környezet- és klímavédelem – a büntetőjog sürgető feladata címmel nemzetközi konferenciát rendeznek a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara és a Heidelbergi Egyetem Jogi Kara büntetőjogi intézetei a Miskolci Egyetemen. Az esemény az Alexander von Humboldt Alapítvány ALUMNI programja keretében meghirdetett egyetemi partnerség („Institutspartnerschaften”) partnerségi projekt zárórendezvénye.

Újabb kötet a bölcsész hallgatótól

2024. február 28.

Fehér egyperc címmel jelent meg Lestár Márk, a Miskolci Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara magyar szakos hallgatójának második könyve.

Beteg gyerekeket támogató önkénteseket vár az Amigos

2024. február 27.

Kórházi ellátásban lévő gyerekeket játékkal, nyelvtanulással és kézműves foglalkozásokkal segíti az egyetemista csapatokkal dolgozó Amigos Alapítvány, amely munkájához önkénteseket keres Miskolcon. Az érdeklődő hallgatók jelentkezését március 3-ig várják.

A februári diplomaátadók képei

2024. február 26.

Elérhetőek a 2024 februári diplomaátadó ünnepségeken készült fényképek a Miskolci Egyetem Flickr-albumában.

Kerekesszékből kosárra dobás

2024. február 26.

Egészen más oldaláról próbálhattak ki több sportágat a hallgatók és a dolgozók a Miskolci Egyetemen a Magyar Parasport Napján.

Hidrogén üzemanyagcellás busszal ismerkedtek a hallgatók

2024. február 23.

A Miskolci Egyetem hidrogénellátási szakmérnök hallgatói is tesztelték azt a hidrogén üzemanyagcellás autóbuszt, ami februárban Miskolcon közlekedik.

Lámpás fesztivál köszönti a Sárkány évét

2024. február 22.

A Sárkány éve, a kínai holdújévi ünnepségsorozat záróakkordjaként Lámpás fesztivált rendez a Zenepalotában a Miskolci Egyetem Konfuciusz Intézete február 25-én.

Márciusban nyílik a 40. a Miskolci Nemzetközi Ásványfesztivál

2024. február 20.

Jubileumához érkezett a Miskolci Nemzetközi Ásványfesztivál: negyvenedik alkalommal rendezik meg Közép-Európa egyik legjelentősebb ásványtani eseményét a Miskolci Egyetemen 2024. március 9-én és 10-én. A megnyitót megelőző napon, március 8-án előadásokkal várják az érdeklődőket a Miskolci Akadémiai Bizottság székházában és a Herman Ottó Múzeumban.