Országgyűlési Gyakornoki Program

2017. július 13.

Az Országgyűlés elnöke a 2017/18-as tanévre is meghirdette egyetemi és főiskolai hallgatók részére a gyakornoki programját.

A program célja, hogy a résztvevők megismerjék az Országgyűlés hivatali szervezetét és működését, és közvetlen betekintést nyerjenek a törvényalkotási folyamat részleteibe.

A programban 14 hallgató vehet részt 2017 októberétől 2018 márciusáig.

A felvételt nyert hallgatók díjazásban is részesülnek, ami vidéki felsőoktatási intézményben tanulók esetében havi bruttó 50 000 Ft, fővárosi intézményben tanulóknál havi bruttó 35 000 Ft.

A felvételt nyert hallgatók a program első részében egy előadás-sorozaton vesznek részt, amelyen részletesen megismerhetik az Országgyűlés, a bizottságok, a frakciók és az Országgyűlés Hivatalának munkáját. A program második felében látogatást tesznek a Köztársasági Elnöki Hivatalban, az Állami Számvevőszéknél, az Alkotmánybíróságon, az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalában, a Miniszterelnökségen, valamint gyakorlati feladatokat is ellátnak az Országgyűlés különböző szervezeti egységeiben.

A pályázat részleteiről, a jelentkezés feltételeiről itt olvashatnak, illetve a www.parlament.hu honlapon is tájékozódhatnak.