Kínai járműipari delegáció tett látogatást a Miskolci Egyetemen

2017. július 25.

2017. július 21-én Kína egyik járműipari központjaként is számon tartott Chongquing város egyetemi és vállalati szakemberekből álló delegációja tett látogatást egyetemünkön. A látogatás célja a közös oktatási és kutatási együttműködési lehetőségek megismerése, valamint a kapcsolatfelvétel volt.

A szakmai egyeztetés a Magyar Gépjárműipari Innovációs Konzorcium, valamint a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kara részéről Vadászné Prof. Dr. Bognár Gabriella tudományos és nemzetközi ügyekért felelős dékánhelyettes előkészítő munkájának eredményeként valósulhatott meg. A Miskolci Egyetem tagja a Magyar Gépjárműipari Innovációs Konzorciumnak.

A delegációt a Miskolci Egyetem részéről Prof. Dr. Kékesi Tamás tudományos és nemzetközi rektorhelyettes, Prof. Dr Jármai Károly stratégiai és fejlesztési rektorhelyettes, Prof. Dr. Zhu Xiaoyuan, a Konfuciusz Intézet igazgatója, valamint Dr. Tamás Péter gazdasági és fejlesztési dékánhelyettes fogadta.

A látogatás során a megbeszélés résztvevői bemutatták képviselt szervezeteiket, valamint egyeztették a további együttműködési lehetőségeket a járműipar területén. A kínai fél meghívást kapott a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kara szervezésében 2018-ban megrendezendő Járműmérnöki és Járműipari Konferenciára (VAE2018), mely a további személyes egyeztetések egyik helyszíne lehet.

A program zárásaként a delegáció tagjai megtekintették a Gépészmérnöki és Informatikai Kar mechatronikai- és motorvizsgáló laboratóriumait.

A látogatás során készült fotók: