Az országos élmezőnyben foglal helyet a Miskolci Egyetem

2017. augusztus 2.

A 2017. évi általános felvételi eljárásban nagyszerű eredményt ért el egyetemünk, kiállva az országos összevetés próbáját is. Összességében a Miskolci Egyetemre felvett hallgatói létszám az utóbbi négy évet tekintve az idén, 2017-ben a legmagasabb a megállapított ponthatárok alapján az adott demográfiai, illetve a térséget érintő elvándorlási folyamatok mellett. A felvett hallgatói létszámban bekövetkezett 2,7 százalékos növekedéssel - a változás mértéke szempontjából - a releváns, nem-szakspecifikus felsőoktatási intézmények között országosan a 4., míg a vidéki rangsorban a 2. helyezést szerezte meg.

A Miskolci Egyetem a júliusban felvettek számát tekintve az ország 66 felsőoktatási intézménye között a 2014. évi 16., a tavalyelőtti 14., és a tavalyi 13. hely után idén a 12. helyen végzett, annak ellenére, hogy több intézmény is csak az időközben végbement integrációknak köszönheti a rangsorban való előrejutását.

A fentiek egyértelműen mutatják, hogy a felsőoktatási intézmények között egyre fokozódó versenyben a Miskolci Egyetem folyamatosan erősítette pozícióját a népszerű fővárosi egyetemek és a több intézményből integrált nagyvárosi egyetemek között. Az intézmény növelni tudta népszerűségét, ismét bizonyítva, hogy az észak-magyarországi régió meghatározó tudásbázisa.

A felvételi eredmények továbbra is mutatják a Miskolci Egyetem képzései iránti társadalmi igényt és bizalmat, s joggal bízhatunk abban, hogy a pótfelvételizni kívánók számára is egyértelmű üzenetet hordoznak.

A felvettek száma szerinti rangsor ITT tekinthető meg, a tavalyi eredményhez viszonyított változás mértéke szerint összeállított lista pedig ITT olvasható.