Ózdon és Sátoraljaújhelyen már elindult a tanév

2017. szeptember 6.

Az idei tanévtől Ózdon és Sátoraljaújhelyen felsőfokú képzést indított a Miskolci Egyetem, az ünnepélyes tanévnyitókat szerdán ill. csütörtökön tartották a két városban. 

A képzések beindítását a „Főnix ME - Megújuló Egyetem” projekt tette lehetővé, melynek a Miskolci Egyetem versenyképességének fokozásán, illetve a diplomások arányának növelén túl többek között a régióban jellemző társadalmi és területi hátrányok az intézmény szellemi potenciáljára alapozott csökkentése is a célja. 

A felsőoktatáshoz való könnyebb hozzáférés, valamint a hátrányos helyzetű régiók versenyképességének javítása érdekében a Miskolci Egyetem a 2017-es általános felvételi eljárás során két-két képzést hirdetett meg Sátoraljaújhelyen és Ózdon. Sátoraljaújhelyen közösségi felsőoktatási képzési központ létrehozásával az idei tanévben elindult a gépészmérnöki és az egészségügyi gondozás és prevenció alapszak, míg Ózdon telephely létesítésével szociális munka és anyagmérnöki alapszakokon indult el az oktatás. 

Az európai uniós projektből teljes mértékben finanszírozott képzésekre összesen 57 hallgató nyert felvételt, és kezdheti meg lakóhelyén - vagy ahhoz nagyon közel - felsőfokú tanulmányait.

Az ezzel kapcsolatos sajtóközlemény ITT olvasható.

Az ózdi tanévnyitón készült fotók:

A sátoraljaújhelyi tanévnyitón készült fotók:

A fotókat Szilágyi Zsolt és Tóth Viktor készítette.