Idén is megkötötték a duális szerződéseket a MAK gólyái

2017. szeptember 13.

2017. szeptember 7-én rendezte meg a már hagyományosnak mondható duális aláíró ceremóniáját a Műszaki Anyagtudományi Kar. 
 
A rendezvényen a szerződések ünnepélyes aláírása előtt Dr. Szabó Tamás, a kar általános dékánhelyettese, majd David Toth, a NEMAK Győr Alumíniumöntöde Kft. ügyvezető igazgatója köszöntötte a megjelent diákokat, cégvezetőket, oktatókat. Az aláírt szerződésekhez elsőként Laszák Lívia, a Takata Safety Systems Hungary Kft. képzési specialistája gratulált ünnepi záróbeszédében.
 
A Műszaki Anyagtudományi Kar országos lefedettségű partnerhálózatával közösen a harmadik évfolyamán indította el duális képzést. A 2017/18-as tanévben 12 partnervállalat összesen 18 elsőéves anyagmérnököt vett fel duális képzésre.
A Műszaki Anyagtudományi Kar az elmúlt években folyamatosan növelni tudta mind a jelentkezők, mind a felvett hallgatók számát, 2014-hez képest több, mint 30  százalékos emelkedést elérve. Az anyag- és kohómérnök képzések népszerűségének tendenciózus növekedése mögött a kar stabil, széleskörű ipari háttere áll, amely a duális képzés 2015-ös indulásával és a közös céges-egyetemi beiskolázási rendezvények alkalmával a potenciális jelentkezők számára is egyértelművé vált. Aki ma a Műszaki Anyagtudományi Karra jelentkezik, az a biztos elhelyezkedést, tudatos karrierépítést választja.
 
Azt, hogy a duális képzés, valamint a vállalatokkal történő együttműködés milyen kiemelt fontossággal bír a MAK számára, az is jól mutatja, hogy a kar az aláírási ünnepséggel egybekötve „Duális egyeztető fórumot” is rendezett, ahol a vállalatok és az egyetemi vezetők közösen határozták meg a jövőbeni célokat, valamint értékelték az elmúlt évek tapasztalatait.
 
A duális szerződések ünnepélyes aláírásán készült fotók:
 
A fotókat a MAK készítette.