Sajtdaraboló gépet fejlesztettek egy nemzetközi projektben

2017. szeptember 20.

2017. szeptember 11. és 16. között Kolozsvárott a Kolozsvári Egyetem és az Esslingeni Egyetem hallgatóival közös csapatot alkotva a Miskolci Egyetem nyolcfős delegációja is sikeresen oldotta meg a HEIBus projekt első intenzív hetének feladatát.

A Smart HEI-Business Collaboration for Skills and Competitiveness (HEIBus) projekt „Multidisciplinary Real Life Problem Solving” (RLPS) elnevezésű alcsomagja részeként a hallgatóknak egy valós tervezési feladatot kellett végrehajtaniuk - nemzetközi együttműködés keretein belül. A Miskolci Egyetem hallgatói a Kolozsváron megrendezett programban az Automates cég feladatát dolgozták ki a Kolzsvári Egyetem és az Esslingeni Egyetem hallgatóival közösen, három - egymással versengő - csapatba szerveződve. Minden egyes csapatban mindhárom országból két-két hallgató vett részt. A csapatok közül kettőben a résztvevők személyesen is találkoztak, míg a harmadik csapat tagjai online tartották a kapcsolatot.

Az Automates cég feladata alapján a nemzetközi összetételű csapatoknak egymással versengve speciálisan az élelmiszeripar számára kellett kifejleszteniük egy sajt darabolására alkalmas célgépet. A sajtokat a sajtüzemben nagyméretű tömbként állítják elő, viszont csomagolás előtt a sajttömböket megfelelő méretű darabokra kell vágni. A projekt feladataként meghatározott célgép célja, hogy ezt a darabolást gyorsan és biztonságosan végezze el.

A projekt részletesebb, fényképekkel is illusztrált beszámolója ITT olvasható.

A nemzetközi projektben részt vevő - magyar és külföldi - hallgatókról és oktatókról készült csoportkép: