Idén is sokan éjszakáztak a kutatókkal

2017. október 2.

Immár hagyomány, hogy szeptember végén a Miskolci Egyetem kinyitja kapuit a kíváncsi gyerekek, kíváncsi fiatalok és kíváncsi szüleik előtt. Így volt ez idén is, 2017. szeptember 29-én  (pénteken) délután illetve este professzoraink ismét megmutatták a legféltettebb kincseiket is.

Ezen az éjszakán ismét voltak látványos kémiai és fizikai kísérletek, kicsiket és nagyokat is várt a MAKadémia és a Matematikai Játszóház, összefuthattunk az egyetemvárosban a zselészörnnyel, egy szempillantás alatt hegyeket és völgyeket teremthettünk, de akár esőt is fakaszthattunk a digitális terepasztalon, interaktív bűnügyi játék keretében helyszínelhettünk, és a bátrabbak a MElmeHázában tesztelhették a tudásukat. 

De volt számos újdonság is, köztük megismerkedhettünk az elektronikus fakanál és az akusztika kapcsolatával, megtudhattuk, mi fán terem a Vízivó Olimpia, éjszakai madarakat leshettünk meg a mályi Madármentő Állomás jóvoltából, agyalhattunk kicsit az agyon, a pincétől a padlásig bebarangolhattuk az egyetemi könyvtár raktárát, belepillanthattunk Harry Potter varázsgömbjébe, és autoszimulátor bemutatón is részt vehettünk.

A tavalyi év nagy sikere után idén ismét az otthon maradók is követhették a Kutatók Éjszakája eseményeit,  a Miskolci Egyetem csapata ugyanis háromórás élő adásban az interneten keresztül közvetítette a legfontosabb eseményeket, két látványosság között pedig a rendezvény helyszínén berendezett studióban szólalt meg egy sor oktató, kutató.

Az idei Kutatók Éjszakáján készült 3 órás műsor: