Heves Megye Napja - hevesi középiskolások ismerkedtek egyetemünkkel

2017. október 2.

Heves megyei középiskolásokat és cégeket látott vendégül 2017. szeptember 26-án a Miskolci Egyetem. A középiskolások labortúrán ismerkedtek meg a műszaki karokon folyó munkával, a cégek pedig a Miskolci Egyetem álláskereső hallgatóit várták.

A programon részt vett mintegy 200 egri és Eger környéki középiskolás a 6 laboratóriumon kívül egyetemünk Formula racing csapatával is találkozott, majd a nap végén tombolán vett részt.

A tombolaszelvényként is funkcionáló kérdőívet megválaszolók 82 százaléka igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy a Miskolci Egyetemen folytatná-e a tanulmányait.

A rendezvényre érkező cégek a Miskolci Egyetem azon hallgatóit várták, akik akár tanulmányaik mellett, akár annak lezártát követően Heves megyében szeretnének munkát vállalni. A Heves Megye Napján részt vett cégek: Apollo Tyres Kft., Aventics Kft., Gyegép Kft., Johnson Electric Hatvan Kft., LearnVirtual Europe, Mátrai Erőmű Zrt., Sanatmetal Kft., Schneider Electric Hungária Villamossági Zrt., Seissenschmidt Precision Components Kft., VAMAV Vasúti Berendezések Kft., ZF Hungária Kft.

A rendezvényről készült egy egy perces összefoglaló, ez ITT tekinthető meg.