Egyetemünkre látogatott az indiai nagykövet

2017. november 10.

Őexcellenciája Rahul Chhabra úr, India nagykövete látogatott egyetemünkre 2017. november 10-én. A nagykövet a jelenleg a Miskolci Egyetemen tanuló 22 indiai hallgatót látogatta meg.

A találkozó során Prof. Dr. Torma András rektor és  Prof. Dr. Kékesi Tamás rektorhelyettes ismertette meg a jelenlévőkkel a Miskolci Egyetemet, majd a nagykövet mutatta be országát. A találkozó során elhangzott, hogy egyetemünkön jelenleg 22 indiai hallgató tanul, az összes külföldi hallgató száma pedig 304 fő, akik különbözőbb karokon és szakokon, valamint PhD képzésben vannak jelen a Miskolci Egyetemen, hogy az itt kapott magas színvonalú oktatás után a Miskolci Egyetem, a város és Magyarország jó hírét is elvigyék magukkal hazájukba.

A nagyköveti látogatás következő programpontjaként India kulturális értékeiből kaphattak rövid ízelítőt a jelenlévők, majd a nagykövet szűk körű tárgyalásokat folytatott az indiai diákokkal. A kötetlen hangulatú beszélgetésen nem csak a magyarországi tartózkodással kapcsolatos praktikus tanácsokat kaptak az indiai diákok, de azt is megtudtuk, hogy nagyon jól érzik magukat nálunk a hallgatók. 

A látogatás során készült fotók:

A fotókat a Beiskolázási Központ (Lengyel Attila) és az Indiai Nagykövetség készítette.