Jelentős ipari szereplővel kötött együttműködést a Miskolci Egyetem az ipari korszerűsítés érdekében

2017. november 23.

Az Ipar 4.0 rendszerek kialakításában élenjáró és piacvezető  FESTO Kft-vel kötött együttműködési megállapodást 2017. november 22-én a Miskolci Egyetem. Az együttműködés lehetőséget biztosít arra, hogy a Miskolci Egyetem hallgatói még felkészültebben és megfelelő képességek, képesítések birtokában várják az ipar kihívásait.

A termelővállalatok számára a mai kor legnagyobb kihívását az Ipar 4.0 rendszerekre való átállás jelenti, ami több a vállalati folyamatok egyszerű átalakításánál: komplex gyártási és információ-technológiai rendszerek kialakítását és bevezetését jelenti a gyártásoptimalizálás érdekében. A folyamat jelentőségét mutatja, hogy országos szinten a Nemzetgazdasági Minisztérium külön munkacsoportot hozott létre az Ipar 4.0 stratégia kialakítására.

A Miskolci Egyetem és a FESTO Kft. már hosszú évek óta együttműködik a vállalat megoldásainak oktatásba integrálása terén. Ennek meghatározó állomása volt a Miskolci Egyetemen korábban létrehozott FESTO laboratórium, ahol a képzésben résztvevők nem csak elméleti oktatás keretében, hanem a gyakorlatban is megtanulhatják a pneumatikus berendezések működési elvét, rendszerbe szervezhetőségük lehetőségeit, az irányítási- és automatizálási megoldásokat.

A bővebb sajtóközlemény ITT olvasható.

Az együttműködési megállapodás aláírásakor készült fotók: