Hírek

Szakmád doktora lehetsz!

2023. március 23.

A Miskolci Egyetem doktori képzéseit PhD nap keretében mutatják be március 31-én. Az egyetem YouTube-csatornáján online nyomon követhető műsorban professzorok és doktoranduszok beszélnek a képzésekről.

Napirenden az agrárjogi folyamatok

2023. március 22.

A magyar és az Európai Unió agrárjogi szabályozásának, a földhasználati és földtulajdoni viszonyok legaktuálisabb kérdései kerültek terítékre a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara szervezésében megrendezett II. Miskolci Agrárjogi Fórumon.

A duális képzésre jelentkezés menetrendje 2023-ban

2023. március 22.

A Miskolci Egyetem karainak duális képzéseire jelentkezők meghallgatása - általános felvételi eljárás esetén - májustól várható a partnerszervezeteknél. Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat és határidőket, amelyekre figyelni kell.

Egy százalék az egyetem közösségéért

2023. március 21.

A személyi jövedelemadó 1 százalékának felajánlása lehetőséget kínál a Miskolci Egyetem közösségének közvetlen támogatására.

Évezredek üzenete rendhagyó kiállításban

2023. március 21.

„A rend nyomában” címmel nyílt régészeti kiállítás a Miskolci Egyetem főépületének üveg előcsarnokában. A kamaratárlat a Miskolci Egyetem a Kölni Egyetemmel és a miskolci Herman Ottó Múzeummal tíz éve folytatott közös kutatásaiba ad betekintést egy „konyha-enteriőrbe” rendezve.

1 perc ME: Márciusi ifjak - Ügyesség és kreativitás - Frissítő látogatás

2023. március 20.

Rendhagyó módon idézte az 1848/49-es forradalom és szabadságharc időszakát a Miskolci Egyetem. - Tizedik alkalommal rendezték meg a Kolimpiát, a Miskolci Egyetem kollégiumainak egymás közötti vidám versenyét. - A tavalyi nagy sikerrel való tekintettel a Miskolci Egyetem újra támogatja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat integrációs programját.

Ukrán menekült családok kapcsolódtak ki a Miskolci Egyetemen

2023. március 18.

Zsonglőrködés, vidám társasjátékok és kézműveskedés is várta az ukrán családokat a Miskolci Egyetemen. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat gondoskodását élvező, a háború elől Magyarországra menekült édesanyák és gyerekeik csütörtökön, március 16-án látogattak el az egyetem programjára.

Kolimpia, a tizedik

2023. március 17.

Jubileumát ünnepelte a Miskolci Egyetem kollégiumainak vidám, egymás közötti versenye: tizedik alkalommal rendezték a Kolimpiát.

Az ország legjobb logisztikusai között az ’ElMEháborítók’ csapata

2023. március 17.

A Miskolci Egyetem logisztikai csapata, az ’ElMEháborítók’ is bekerült az ország legjobb öt csapat közé egy egyetemi hallgatóknak szóló országos versenyen. A logisztikai szakos hallgatók március végén Székesfehérváron mérkőznek meg újra, a végeredmény pedig május közepén várható.

Frissdiplomások fényképalbuma

2023. március 16.

Ezernél több hallgató szerzett diplomát a 2022/2023 tanév őszi félévében a Miskolci Egyetemen. Az okleveleket ünnepi szenátusi ülés keretében adták át 2023. február 20-án és 21-én. Az eseményekről és a frissdiplomásokról karonként készült fényképfelvételek elérhetőek a világhálón.