Hírek

Vigyázz! Kész! Vállalkozz!

2018. június 20.

A hallgatók vállalkozásindítási elképzeléseinek ösztönzését, vállalkozásindítási lépéseik segítését tűzte ki céljául a Vállalkozói Agora program, amely e célok elérése érdekében a közelmúltban két rendezvényt is tartott.

Megvédte megyei bajnoki címét a Miskolci Egyetem elsősegélynyújtó csapata

2018. június 19.

A tavalyi győzelem után ismét I. helyezettként jutott be az országos döntőbe a Magyar Vöröskereszt Ózdon rendezett, nagyszabású megyei versenyén felnőtt kategóriában egyetemünk MEEnCS nevű csapata.

Sopron & Selmec 100 - Sopronban tárgyalt egyetemünk küldöttsége

2018. június 19.

Centenáriumi megemlékezéssel kívánja megünnepelni a Soproni Egyetem a Magyar Királyi Bányászati és Erdészeti Főiskola Selmecbányáról Sopronba költözésének 100. évfordulóját. A megemlékezés programtervezetének egyeztetésére Prof. Dr. Náhlik András rektor meghívására 2018. június 14-én Sopronba utazott a Miskolci Egyetem küldöttsége.

Idén is kiváló pályaművek születtek az MNB ötletpályázatának Miskolci Egyetemi fordulóján

2018. június 19.

Szobota Péter, a Gazdaságtudományi Kar PhD-hallgatója nyerte a Magyar Nemzeti Bank idén immár másodszor meghirdetett ötletpályázatának Miskolci Egyetemi fordulóját.

Nagyváthy János Díjat kapott az ÁJK oktatója

2018. június 13.

Nagyváthy János Díjat adományozott Dr. Szilágyi János Ede, a Civilisztikai Tudományok Intézete Agrár- és Munkajogi Tanszékének egyetemi docense részére Dr. Nagy István agrárminiszter a több évtizedes oktatói, kutatói és témavezetői tevékenységéért, valamint a magyar agrár-jogalkotást segítő tudományos munkásságáért.

Konferenciát tartott az MFK a RING 2017 projekt keretében

2018. június 12.

A fenntartható nyersanyag-gazdálkodás érdekében szervezett, a Műszaki Földtudományi Kar által koordinált RING 2017 Projekt keretében angol nyelvű tudományos előadásokat felvonultató, a szakmai hálózatépítést szolgáló konferenciát tartottak 2018 június 6-án a Miskolci Egyetemen.

Oktatói és hallgatói kitüntetéseket adtak át a 29. Nemzetközi Hegesztési Konferencián

2018. június 12.

2018. május 24-26. között a Miskolci Egyetemen rendezték meg a 29. Nemzetközi Hegesztési Konferenciát, amelynek középpontjába idén a járműgyártás korszerű anyagait és kötéstechnológiai fejlesztéseit helyezték. A 2. Járműmérnöki és Járműipari konferenciával egy időben és szinergikus együttműködésben megvalósított rendezvény során a hegesztési szakma számos elismerését, kitüntetését is átadták.

Remek hangulatban zajlott le az Amper 2018 Felvételi Juniális

2018. június 11.

Igazi fesztiválhangulat lengte be az egyetemi sportcsarnokot és környéket az egyetemünkre jelentkezett középiskolásoknak június 8-án tartott Felvételi Juniálison. A résztvevő reménybeli gólyák nem csak leendő hallgatótársaikkal és a karok képviselőivel ismerkedhettek meg, miközben együtt szórakoztak velük, de a fesztiválon kiállító cégeknek köszönhető akár a leendő munkáltatójuk felé is kapcsolatot építhettek.

Együttműködési megállapodás az OBA és a GTK között

2018. június 5.

A pénzügyi, közgazdasági képzést segítő együttműködési megállapodást kötött az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA), valamint a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kara. A megállapodás alapján az OBA szakértői bekapcsolódnak a Gazdaságtudományi Kar alap- és mesterszintű pénzügyi, közgazdasági, valamint nemzetközi gazdálkodási képzésébe, az egyetem szakkollégiumi tehetséggondozásába, valamint a PhD hallgatókkal kapcsolatos konzultációkba.

Egyetemünk öt oktatója is kitüntetést kapott pedagógusnap alkalmából

2018. június 5.

Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere magas rangú állami elismeréseket adott át 2018. június 1-én a pedagógusnap alkalmából a Pesti Vigadóban tartott díjátadón.