Hírek

kiemelt

Nyílt napok a Miskolci Egyetemen

2018. december 9.

Középiskolásokkal és kiállító cégekkel telt meg a Díszaula és az üveg előcsarnok 2018. december 6-án és 7-én. A középiskolások és szüleik nem csak az észak-magyarországi régióból érkeztek, de többen jöttek Budapestről, sőt Pécsről, Nagykállóról és Rimaszombatról is volt látogató.

Együttműködési megállapodást írt alá a Honvédelmi Minisztérium és a Miskolci Egyetem

2018. december 12.

A 2018. december 12-én megkötött együttműködés célja, hogy a felek tovább erősítsék a korábban kialakult jó kapcsolatot, valamint még szorosabbra fonják az együttműködést az oktatás és a kutatás területén, annak érdekében, hogy a Magyar Honvédség társadalmi támogatottságát, a katonai pálya – különösen a szerződéses és az önkéntes tartalékos szolgálati jogviszony – ismertségét és népszerűségét növeljék.

ByeAlex, az egyetem új nagykövete jelenlétében avatták fel az új élményközpontot

2018. december 11.

Dr. Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár, ByeAlex, a Miskolci Egyetem új nagykövete, valamint Dr. Deák Csaba, a Miskolci Egyetem kancellárja 2018. december 7-én hivatalosan átadta a TUDÁS-VÁR Élményközpontot, amelyben két tematikus szabadulószoba, számos látványos, játékos feladat és ügyességi kihívás várja a jövő generáció tagjait, illetve a leendő hallgatókat.

A talajtani nyomozóknak köszönhetően elfogták az egyetem központi laboratóriumát kifosztó bűnözőket

2018. december 7.

2018. december 5-én bravúros nyomozás eredményeként egy napon belül elfogták azokat a bűnözőket, akik csak egy ásót, egy gumicsizmát és némi talajmintát hagytak a tetthelyen. A CSSI nyomozóinak azonban ez is elég volt ahhoz, hogy nem csak a tetteseket, de az elrabolt értékeket is megtalálják.

Átadták az ország első hivatalos talajszelvény-bemutató helyét a Miskolci Egyetemen

2018. december 7.

Elkészült az ország első hivatalos talajszelvény-bemutató helye, amely 2018. december 5-től tekinthető meg a Miskolci Egyetemen, az UV domb lábánál. Az oktatási szelvény az egyetem, a Bükki Nemzeti Park és a Magyar Talajtani Társaság együttműködésének keretében információs táblát és bemutató videót is kapott.

Kolumbiai küldöttség látogatása a Gazdaságtudományi Karon

2018. december 3.

November közepén a kolumbiai Universidad Pontificia Bolivariana képviseletében Prof. Juan Fernando Palacio és Prof. Juan Alejandro Cortes érkezett a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karára, akikkel a GTK vezetése a két egyetem gazdaságtudományi karai közötti együttműködési lehetőségek kiterjesztéséről tárgyalt, beleértve az angol nyelvű MBA esetében közös képzés kialakítását is. Egyhetes látogatásuk során a GTK vendégei több előadást is tartottak interkulturális menedzsment és latin-amerikai integráció témakörben, és végül sok-sok élménnyel, valamint szakmai tapasztalattal gazdagodva tértek haza.

Start ME Up! Tizennégy millió forintos befektetésért versenyeztek a miskolci startupok

2018. december 1.

Start ME Up! névvel ifjú vállalkozóknak hirdetett ötletversenyt a Miskolci Egyetem, az INPUT Program, a BNL Start Inkubátorház, a Bay Zoltán Kutatóintézet és a Hiventures. A Miskolci Egyetemen 2018. november 28-29–én tartott kétnapos, szakmai felkészítéssel és 14 előadással egybekötött eseményen az ifjú vállalkozók kidolgozhatták saját ötleteiket, hasznos tanácsokat kaptak a vállalkozásuk elindításához, és a résztvevők a helyi vállalatok kihívásaira is innovatív megoldásokat kerestek. A szervezők és szakmai partnerek a leginnovatívabb ötleteket értékes nyereményekben részesítették, a verseny fődíja egy 14 millió forint értékű befektetés és inkubáció volt.

Szakmai Információs Napot rendezett a Műszaki Földtudományi Kar

2018. november 29.

A rendezvénnyel a kar hidat kívánt képezni a jelenlegi hallgatói (vagyis a jövő földtudományi mérnökei) és a kar ipari partnerei között, ez az Információs Nap ugyanis remek lehetőséget adott a hallgatóknak arra, hogy személyes kapcsolatot alakítsanak ki ezekkel a partnervállalatokkal, amelyek gyakornoki helyekkel, állásajánlatokkal, szakdolgozat témákkal és egyéb, a mérnökjelöltek számára értékes lehetőségekkel érkeztek ide.

Duális workshopot tartottak a Gépészmérnöki és Informatikai Karon

2018. november 23.

2018. november 22-én duális workshopot rendezett a Gépészmérnöki és Informatikai Kar, amelyen a negyedik éve folyó duális képzések eddigi tapasztalatait értékelték több mint 20 ipari partner részvételével.

V4 WASTE RECYCLING 21 Nemzetközi konferencia a Miskolci Egyetemen

2018. november 22.

Ismét egyetemünk adott otthont a Visegrádi 4-ek „Hulladék visszanyerés 21." Konferenciának. A 2018. november 22-én és 23-án tartott konferenciát felváltva szervezik a Visegrádi 4-ek országaiban - Krakkóban, Kassán, Osztravában és Miskolcon. Mivel más országok kutatói, tudósai és szakemberei is meghívást kaptak erre a nemzetközi fórumra, így Miskolcon 19 ország képviselője gyűlt össze.