Hírek

DUÁLIS HALLGATÓI SZERZŐDÉSEKET ÍRTAK ALÁ A MŰSZAKI ANYAGTUDOMÁNYI KARON

2018. szeptember 17.

2018. szeptember 14-én ünnepélyes keretek között aláírták szerződéseiket a Műszaki Anyagtudományi Kar duális képzésben résztvevő hallgatói a partnercégekkel. Miskolctól, Dunaújvároson át Győrig, összesen 10 vállalat fogadja az elsőéves duális anyagmérnök hallgatókat.

Megnyitották a tanévet a testvéregyetemünk Erdőmérnöki Karán is

2018. szeptember 12.

Nagy István agrárminiszter és Szabó Tünde sportért felelős államtitkár jelenlétében nyitották meg a tanévet a Soproni Egyetem Erdőmérnöki Karán. A rendezvényen Prof. Dr. Torma András rektor mellett Prof. Dr. Szűcs Péter, a Műszaki Földtudományi Kar dékánja, valamint dr. Mende Tamás, a Műszaki Anyagtudományi Kar dékánhelyettese képviselte intézményünket.

Egyetemi kitüntetéseket és a nemzeti felsőoktatási ösztöndíjakat szimbolizáló okleveleket adtak át a Díszaulában

2018. szeptember 11.

Egyetemi kitüntetéseket és a nemzeti felsőoktatási ösztöndíjakat szimbolizáló okleveleket adtak át a 2018. szeptember 7-én a Díszaulában tartott nyilvános ünnepi szenátusi ülésen.

Második tanévét kezdte meg az ózdi és sátoraljaújhelyi kihelyezett képzés

2018. szeptember 10.

A 2018/19-es tanévben immár második alkalommal indítja el kihelyezett képzéseit a Miskolci Egyetem az ózdi telephelyén és a sátoraljaújhelyi kihelyezett közösségi felsőoktatási képzési központjában. A Miskolci Egyetem a helyi munkaerőpiac igények figyelembe vételével indította be a két városban a képzéseit, ezzel is elősegítve a régió fejlődését, a képzett, diplomás munkaerő helyben tartását.

Lesz-e holnap is tiszta vizünk? – Egymilliárd forintos kutatási program indult a hazai ivóvízellátás vizsgálatára

2018. szeptember 8.

Vajon elég tiszta víz folyik-e a csapból? Biztonságos a csapvíz fogyasztása az egész országban? Meddig tart ki ez a vízkincs? Most egymilliárd forintos NKFIH-támogatásból tárhatják fel a kutatók a hazai ivóvízellátás állapotát a Nemzeti Víztudományi Program keretében. E témákról beszél Szűcs Péter, az MTA doktora, a Nemzeti Víztudományi Program Irányító Testületének tagja, a Miskolci Egyetem dékánja, egyetemi tanára.

A két ősi műszaki kar is átadta a vas-, gyémánt- és aranyokleveleit

2018. szeptember 6.

Vas-, gyémánt- és aranyokleveket adott át a Műszaki Földtudományi és a Műszaki Anyagtudományi Kar az ezen a karokon (illetve azok jogelődjein) 65, 60 és 50 éve végzett mérnököknek 2018. augusztus 31-én.

Vándorkiállításon mutatkozik be a 170 éves Magyar Honvédség

2018. szeptember 3.

A Miskolci Egyetem ad helyet annak a vándorkiállításnak, amely a Magyar Honvédség 170 éves történetét mutatja be. A kiállítás az egyetem A/4-es főépületének földszintjén, a „Régi Aulában” tekinthető meg.

Encs „csalogánya” is részt vett a Gólyatáborban

2018. augusztus 31.

Szakmai programok, közösség- és a csapatépítő feladatok, sport- és ügyességi vetélkedők, kirándulások, közös bográcsozások, de még egy pincetúra is helyet kapott a Miskolci Egyetem napokban befejeződött Gólyatáborában. De persze nem csak buliból állt ez a 4 nap, ugyanis a „bALEK7”-en a felsőbbévesek a kampuszra frissen berepült gólyákat az egyetemi élet nehézségeire, buktatóira is felkészítették.

Megtekinthetőek a júniusi diplomaátadó ünnepségek fotói és videói

2018. augusztus 23.

A 2018. június 28-ai délelőtti (BTK, BBZI) és délutáni (MFK, ÁJK), valamint a 2018. június 29-ei délelőtti (GTK, EK) és délutáni (MAK, GÉIK) diplomaátadó ünnepségeken készült fotók és videók az alábbiakban érhetőek el (ill. tölthetőek le).

Magas rangú kitüntetést kaptak egyetemünk vezető oktatói

2018. augusztus 22.

Áder János megbízásából állami kitüntetéseket adtak át a Pesti Vigadóban augusztus 20-a alkalmából. Egyetemünk 4 oktatója is magas rangú állami kitüntetésben részesült.