A Pekingi Vegyipari Egyetem tiszteletbeli doktorrá fogadta egyetemünk rektorát

2018. január 3.

Kínában tett látogatást december első napjaiban Prof. Dr. Torma András, egyetemünk rektora és az egyetem Konfuciusz Intézetének két igazgatója, Prof. Dr. Liu Jie és Dr. Kuttor Dániel.

A küldöttség tagjai több eseményen is részt vettek Peking és Hszian városokban. Egyetemünk a Pekingi Vegyipari Egyetem által szervezett Rektori Konferencián mutatkozhatott be, ahol a kínai fél mellett 16 (afrikai, ázsiai, és európai) ország több tucat felsőoktatási intézményének képviselője volt jelen. A pekingi tartózkodás során két tudományos előadás is elhangzott (államigazgatási és összehasonlító gazdaságtani témában), valamint a Konfuciusz Intézet ellenőrző testületi ülésére is sor került. A felek elkötelezték magukat a két intézmény közötti kapcsolatok fejlesztése mellett, amit egy szimbolikus deklaráció aláírásával is hangsúlyozni kívántak.
 
Ezt követően a Pekingi Vegyipari Egyetem elnöke, Prof. Dr. Tan Tianwei tiszteletbeli professzori címet adományozott egyetemünk rektorának, ill. tiszteletbeli oktatói elismerésben részesítette Dr. Kuttor Dánielt.
 
A kínai programot a Konfuciusz Intézetek globális konferenciája zárta Shenszi tartomány fővárosában, Hszianban. Az esemény a világszerte működő mintegy félezer Konfuciusz intézmény legfontosabb seregszemléje, melyet idén Liu Yandong asszony, a Kínai Népköztársaság elnökhelyettese nyitott meg, beszédében a jövő közös fejlődési irányait is felvázolva.