"Te is lehetsz tartalékos!"

2018. március 5.

A III. előadóban tartott sajtónyilvános nyílt órával megkezdődött az elmúlt időszakban többek között egyetemi hallgatókból, oktatókból verbuvált területvédelmi tartalékosok kiképzése. 

A rendezvény megnyitójában Prof. Dr. Torma András rektor arra hívta fel a figyelmet, hogy "a Miskolci Egyetemen nem újdonság az egyenruha", hiszen az egyetem minden karának van sajátja. Jogászként kitért arra is, hogy az Alaptörvény XXXI. cikke értelmében "Minden magyar állampolgár köteles a haza védelmére." 

A rektor azt is hangsúlyozta, hogy noha már döntés született róla, de még mindig nincs európai hadsereg, így az országunkat csak mi magunk tudjuk megvédeni, ezért is van nagy szükség a most kiképzendő tartalékosokra.

Ezt követően Szombati Emese alezredes, a Magyar Honvédség Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Előkészítő Részleg vezetője beszélt arról, hogy a megye 16 járásában toboroztak önkéntes területvédelmi tartalékosokat, akikből a kiképzésüket követően területvédelmi századokat fognak felállítani. Az alezredes kiemelte, hogy a korábbi elméleti képzésen túl immár gyakorlati képzést is tartanak a tartalékosoknak a Miskolci Egyetemen.

A rendezvényen készült fotók:

A fotókat a Beiskolázási Központ készítette.