Vándorkiállításon mutatkozik be a 170 éves Magyar Honvédség

2018. szeptember 3.

A Miskolci Egyetem ad helyet annak a vándorkiállításnak, amely a  Magyar Honvédség 170 éves történetét mutatja be. A kiállítás az egyetem A/4-es főépületének földszintjén, a „Régi Aulában” tekinthető meg.

A kiállítás része annak a rendezvénysorozatnak, amelyet a Honvédelmi Minisztérium, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum, valamint a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 4. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Irodája szervezett.

 

 

A vándorkiállítás miskolci állomásának a Miskolci Egyetem ad helyet. (A Miskolci Egyetem és a Magyar Honvédség között szoros együttműködés alakult ki az elmúlt években, ennek eredménye többek között, hogy az egyetem hallgatói Honvédelmi ismeretek c. tantárgyat is felvehetnek a szabadon választható tantárgyak közül.)

A kiállítás megnyitóján Prof. Dr. Torma András rektor, Dr. Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár, valamint Dr. Lippai Péter ezredes, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnokhelyettese mondott köszöntőt.

A kiállítás megnyitója után előadásokkal emlékeznek a Magyar Honvédség egy-egy korszakára.

A kiállítás-megnyitón és az azt követő szemináriumon készült fotók:

A fotókat a Beiskolázási Központ (Tóth Viktor) készítette.