Második tanévét kezdte meg az ózdi és sátoraljaújhelyi kihelyezett képzés

2018. szeptember 10.

Ózdon a Tiszti Kaszinó tükörtermében rendezték meg a Miskolci Egyetem Ózdi Kihelyezett Tagozatának tanévnyitó ünnepségét 2018. szeptember 5-én.

Az elsőéveseket Dr. habil. Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár, Riz Gábor országgyűlési képviselő, Prof. Dr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora, Janiczak Dávid, Ózd város polgármestere, valamint Dr. Siménfalvi Zolltán, a Gépészmérnöki és Informatikai Kar dékánja köszöntötte.

 Az elsősök ünnepélyes fogadalomtétele után a karok dékánjai az egyetem hallgatóivá fogadták őket, majd Janiczak Dávid polgármester ajándékot adott át az egyetemistáknak.

Az ózdi képzés keretében idén szociális munka, valamint mérnökinformatikus alapképzési szakon összesen 13 elsőéves kezdheti meg tanulmányait.

 

Sátoraljaújhelyen idén az egészségügyi gondozás és prevenció alapszak védőnő szakirányára 27 hallgató nyert felvételt. Őket szeptember 6-án a Városháza Dísztermében Szamosvölgyi Péter polgármester, Prof. Dr. Torma András rektor és az Egészségügyi Kar dékánja, Prof. Dr. Kiss-Tóth Emőke üdvözölte. A fogadalomtétel után az Egészségügyi Kar dékánja fogadta őket az egyetem polgáraivá.