DUÁLIS HALLGATÓI SZERZŐDÉSEKET ÍRTAK ALÁ A MŰSZAKI ANYAGTUDOMÁNYI KARON

2018. szeptember 17.

A kar a 2018/19-es tanévben immár negyedik évfolyamán indítja duális képzését, tehát az idén 25 éves anyagmérnöki alapképzésen szeptembertől már minden évfolyamon tanulnak duális képzésben résztvevő hallgatók. Az elmúlt hetekben 10 partnervállalat összesen 16 elsőéves anyagmérnököt vett fel duális képzésre, így a 4 évfolyamot tekintve 25 cégnél 65 hallgató tanulhat ebben a képzési formában.

 

Az ünnepségen Prof Dr. Palotás Árpád Bence, a kar dékánja, Dr. Móger Róbert, a Magyar Vas- és Acélipari Egyesülés igazgatója, valamint Dr. Jakab Nóra, a Miskolci Egyetem oktatásfejlesztési és minőségbiztosítási rektorhelyettese köszöntötte a hallgatókat, valamint a vállalatok képviselőit.

Az aláírási ünnepséggel egybekötve – a duális képzés, valamint a vállalatokkal történő együttműködés kiemelt fontosságát hangsúlyozva – a program délutáni részében „Duális egyeztető fórumra” került sor, ahol a vállalatok és az egyetemi vezetők közösen határozták meg a jövőbeni célokat, értékelték a kari beiskolázási tevékenységet, valamint döntöttek a még erősebb, együttes hallgató-toborzásról a megfelelő szakember utánpótlás biztosítása érdekében. 

 

A Műszaki Anyagtudományi Kar vezetése évek óta törekszik a gyakorlatorientált, minőségi képzés biztosítására, ennek köszönhetően a karon végzett mérnökök keresettek a munkaerőpiacon, a kibocsátott diplomának értéke és hitele van az iparvállalatok körében.

 

Az elsőéves hallgatókkal szerződést kötő partnervállalatok:

 

BC-KC Formalin Kft., Kazincbarcika

BorsodChem Zrt., Kazincbarcika

DYNEA Hungary Kft., Kazincbarcika

Ecseri Kft., Cegléd

Industrial C&S Hungary Kft., Ózd

ISD DUNAFERR Zrt., Dunaújváros

Joyson Safety Systems Hungary Kft., Miskolc

NEMAK Győr Alumíniumöntöde Kft., Győr

ÓAM Ózdi Acélművek Kft., Ózd

Sicta Kft., Felsőzsolca