Kutatók Éjszakája - idén már a 13. alkalommal

2018. október 1.

Szeptember 28-án este ismét győzött a kíváncsiság: idén is tömegek tolongtak a Kutatók Éjszakája egyetemi helyszínein. Ezen az estén újra kinyíltak az egyetemi laborok, előbújtak műszereik és könyveik közül a kutatók, hogy látványos és izgalmas kísérletekkel, bemutatókkal várják az érdeklődőket.

 

 

 

 

Akik jöttek is szép számban: a kisebbeket szüleik kísérték el, a nagyobbak pedig már osztálytársaikkal, barátaikkal együtt látogattak ki az egyetemvárosba, hogy minél többet végiglátogassanak a több mint 100 helyszínen megrendezett 140 programból.

A korábbi évek legnépszerűbb bemutatói mellett az idelátogatók többek között megismerhették a nyersanyagkutatásban használt robottechnikai újdonságokat, sztereomikroszkóppal vizsgálhatták meg a zsebükben lapuló tárgyakat, a LED-ek segítségével leshettek be az elektronika világába, bepillantást nyerhettek a Facebook sötét bugyraiba és megismerkedhettek a saját korlátaikkal is. Megtudhatták, van-e két egyforma krumpli, tanulmányozhatták az emberi test titkait, próbanyelvvizsgát tehettek, és több szabadulós kalandjátékban is kipróbálhatták a problémamegoldó képességüket.

A Kutatók Éjszakája során készült fotók:

A fotókat a Beiskolázási Központ készítette.