5 éves a Miskolci Egyetem Konfuciusz Intézete

2018. október 11.

2018. október 11-én egész napos rendezvénnyel ünnepelte 5. születésnapját a Konfuciusz Intézet. A rendezvénysorozat ünnepélyes plenáris üléssel kezdődött az egyetem Díszaulájában, ahol ünnepi köszöntők hangzottak el az intézet hallgatóinak, tanárainak műsorszámaival színesítve. 

Az intézetet  a születésnap alkalmából több prominens személy is köszöntötte, a rendezvényen részt vett a Kínai Népköztársaság nagykövete, a Magyar Kormány és az Országgyűlés több képviselője, illetve Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere. Az ünnepi plenáris ülés után a résztvevők megtekintették az intézetet, majd délután szakmai tanácskozásokkal folytatták a fórumot.

 

 

2013 őszén a HANBAN (Konfuciusz Intézetek Globális Központja), a Pekingi Vegyipari Egyetem (BUCT) és a Wanhua-BorsodChem Zrt. cégcsoport támogatásával jött létre az intézet azzal a céllal, hogy elősegítse a kínai-magyar kapcsolatokat, megismertesse a kínai nyelvet és kultúrát az egyetem diákjaival. A Miskolci Egyetem hallgatói az intézetben ingyen tanulhatják a kínai nyelvet, elsajátíthatják az írásjeleket, számos kulturális programon vehetnek részt, és az így szerzett tudással még nagyobb eséllyel indulhatnak a munkaerőpiacon. Az intézet az elmúlt öt évben az egyetem életének szerves részévé vált, de emellett aktívan részt vesz a kínai nyelv iránt érdeklődő közép- és általános iskolások, valamint a régió munkavállalóinak képzésében is.

Az ünnepi plenáris ülésen készült fotók:

A fotókat a Beiskolázási Központ készítette.