Heves megyei középiskolásokat látott vendégül az egyetem

2018. október 11.

2018. október 10-én a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében mintegy 150 hevesi középiskolás érkezett egyetemünkre, hogy labortúrán ismerkedjen meg a műszaki karokon folyó munkával.

A megnyitó és az egyetem bemutatkozását követően az egri Dobó István Gimnázium, Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium és Neumann János Gimnázium, a hatvani SZC Damjanich János Szakgimnáziuma, a hevesi Eötvös József Református Oktatási Központ, valamint a gyöngyösi Vak Bottyán János Katolikus Műszaki és Közgazdasági Középiskola és Kollégium diákjai hét állomáson a három műszaki kar csaknem tíz laboratóriumának bemutatkozását tekinthette meg. A labortúra végén a középiskolások az egyetem Formula racing csapatával is megismerkedhettek, és egy Kahoot játékban mérhették össze az egyetemen szerzett új ismereteiket, amely játék végén értékes nyereményeket szerezhettek.

 

 

A rendezvény azonban nem csak a középiskolásokról szólt, hiszen az egyetem üveg előcsarnokában Heves megyei cégek mutatkoztak be, akik egy mini-állásbörze formájában álláshelyeket kínáltak az egyetem (végzős) hallgatóinak.

A Heves Megyei Napon készült fotók:

A fotókat a Beiskolázási Központ készítette.