Az '56-os forradalomra emlékeztünk

2018. október 19.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezést a Miskolci Egyetem. A Díszaulában tartott rendezvény műsorában Eperjesi Gergely és Lénárt Anna adott elő életképeket, Schultz Gellért és Pecsmány Péter énekelt, valamint Szabó Liliána, Lakatos Lili, Matiscsák Ernő, Víg Viktor és Sztojkó Dániel, a Szinvavölgyi Néptáncműhely tagjai táncoltak.

Az ünnepi beszédet Dr. Jakab Nóra oktatásfejlesztési és minőségbiztosítási rektorhelyettes tartotta, majd Krajnyák Enikő, az Állam- és Jogtudományi Kar hallgatója beszélt arról, hogy mit jelent neki, egy mai fiatalnak 1956.

 

 

Ezt követően a rendezvény résztvevői az ’56-os emlékparkban, az elhunyt akadémisták emlékére állított lélekharangnál, az I. előadóban (ahol 1956. október 22-én az egyetem ifjúsága ülésezett), a Szalay-domborműnél és az E/1. kollégiumnál, az 1956. november 4-én elhunyt Kiss Gábor egykori gépész és Kölber Gábor bányagépész hallgató emléktáblájánál, valamint ugyanitt  Molnár Kálmán, „Csurák” emléktáblájánál helyezték el a megemlékezés virágait.

A rendezvényen és az azt követő baráti találkozón készült fotók:

A fotókat a Beiskolázási Központ készítette.