II. Vegyipari Pályaorientációs Nap

2018. november 15.

Az egyetem és a régió vegyipari cégeinek összefogásával jött létre ez a rendezvény 2017-ben, azzal a céllal, hogy az  általános- és középiskolásokat bevezesse a vegyipar rejtelmeibe. Ennek az összefogásnak az eredményeként 2018. november 14-én immár második alkalommal rendeztük meg az egyetem Díszaulájában a Vegyipari Pályaorientációs Napot.

A Borsodchem Zrt., a MOL Petrolkémia Zrt. és a Kiss Cégcsoport 2017-ben összefogott, hogy a diákok körében népszerűsítse a kémiát, a vegyipart mint szakmát és pályát, és megismertessék azokat az utakat, amelyek a vegyiparhoz vezethetnek, akár középfokú végzettséggel, akár felsőfokú végzettséggel, mérnökként.

A rendezvény célja, hogy összekapcsolja a diákokat, a képző intézményeket és az ipari szereplőket, bemutassa az iparághoz kapcsolódó továbbtanulási, karrier- és szakmai lehetőségeket, ennek érdekében pedig szakmai előadásokat, látványos kísérleteket és játékokat szerveztek az ideérkező több mint 500 diák számára.

 

 

Ezen a napon lehetőség nyílt arra is, hogy a diákok tájékoztatást kapjanak a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karán 2019 szeptemberében induló vegyészmérnök-képzésről is, amely új lehetőséget jelent a régió továbbtanulás előtt álló középiskolásai számára.

 

 

A rendezvényen készült fotók:

A fotókat a Beiskolázási Központ készítette.