Ahol életre keltek a drónok és a robotok

2018. november 19.

A Miskolci Egyetem is részt vett az ózdi Digitális Napokon, ahová egyaránt vártak kicsiket és nagyokat. Az immár harmadik alkalommal megrendezett Digitális Napoknak az ózdi Digitális Erőmű adott otthont 2018. november 16-17-én.

A Miskolci Egyetem is meghívott vendége volt a két napos rendezvénynek, ahol különböző innovációs fejlesztésekkel, a robotika és a virtuális világ izgalmas megoldásaival találkozhattak a látogatók. A kiállítás programjában szereplő robotok, drónok, hologramok és 3D modellek mind-mind arra inspirálták az érdeklődőket, hogy a lehető legtöbb eszközt és fejlesztést próbálják ki. Újdonságként bemutatkozott az Ózdon készült 3D nyomtató, a végtagprotézist helyettesítő robotkéz, de számos más érdekes látnivaló is várta az érdeklődőket.

A megnyitón Dr. Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár, Riz Gábor országgyűlési képviselő, Dr. Czap László, a Miskolci Egyetem rektorhelyettese és Lovas Lajos, a Forum Hungaricum Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója köszöntötte a megjelenteket, majd interaktív bemutatók, workshopok, előadások, beszélgetések és rengeteg élmény várta a közönséget.

 

A rendezvényen készült fotók:

A fotókat a Beiskolázási Központ készítette.