V4 WASTE RECYCLING 21 Nemzetközi konferencia a Miskolci Egyetemen

2018. november 22.

Ismét egyetemünk adott otthont a Visegrádi 4-ek „Hulladék visszanyerés 21." Konferenciának. A 2018. november 22-én és 23-án tartott konferenciát felváltva szervezik a Visegrádi 4-ek országaiban - Krakkóban, Kassán, Osztravában és Miskolcon. Mivel más országok kutatói, tudósai és szakemberei is meghívást kaptak erre a nemzetközi fórumra, így Miskolcon 19 ország képviselője gyűlt össze.

A konferencia résztvevőinek célja, hogy megvitassák a kohászati, erőművi, gépipari, vegyipari, elektromos és elektronikus, ill. nem utolsósorban települési és bio hulladékok; valamint a szennyvíztisztítás és a szennyezett területek kármentesítésének, a kritikus anyagok hulladékból való kinyerésének problematikáját, valamint bemutassák a legújabb kutatási eredményeiket és innovatív fejlesztéseiket.

A 21. konferencia főszervezője a Miskolci Egyetem Nyersanyagelőkészítési és Környezeti Eljárástechnikai Intézete, elnöke Dr. Bokányi Ljudmilla intézeti tanszékvezető egyetemi docens. A Konferencia kapcsolódik az EFOP RING Projekthez is, amelynek szakmai vezetője Dr. habil. Faitli József intézeti tanszékvezető egyetemi docens.

A Konferencián három plenáris és 8 szekcióban 37 szekció-előadás hangzott el. A plenáris előadásokat nemzetközi tekintélyű szaktudósok, Dr.mont.habil. Jürgen Antrekowitsch (Ausztria), Prof. Dr. Hodúr Cecilia D.Sc. (Szegedi Tudományegyetem) és Dr. Sanjay Kumar (India) tartották.

A konferencia programja ITT olvasható.

A konferencia megnyitóján készült fotók:

A fotókat a Beiskolázási Központ készítette.