Nyílt napok a Miskolci Egyetemen

2018. december 9.

Csütörtökön "ütős" programmal kezdődött a rendezvény, a DRuMSTeRS együttes dobosai ugyanis nagy hangerővel jelezték a megnyitó közeledtét. A nyitó gondolatokat követően a karok mutatkoztak be 3 helyszínen. Újdonság volt, hogy a három műszaki kar prezentációja között olyan cégek is lehetőséget kaptak a megszólalásra, melyek évek óta biztos elhelyezkedési lehetőséget jelentenek az ezeken a karokon végzett hallgatóknak. 

 Szintén újdonságként a kari bemutatókkal egyidőben a Szenátusi Tanácsteremben az egyetem általános bemutatkozását tekinthették meg az érdeklődők, akik a félórás prezentáció végén a Kahoot! online feleletválasztós kvízjáték segítségével tesztelhették a frissen megszerzett ismereteiket - természetesen értékes nyereményekért.

Ezt követően indultak a már hagyományos labortúrák, amelyek során -  a Kutatók Éjszakájához hasonlóan - az egyetemi oktatók és kutatók a legféltettebb kincseiket is megmutatták az érdeklődőknek. De a kollégiumok is kitárták kapuikat, így az idelátogató leendő gólyák - és szüleik - is bepillantást nyerhettek a miskolci kollégisták életébe.

A rendezvény vége felé mindkét napon sztárvendégeink léptek színpadra, csütörtökön az énekesi karrierjét a Miskolci Egyetem rendezvényein megkezdő Pál Dénes, pénteken pedig a miskolci egyetemistákból és középiskolásokból álló, de már az országos hírnév felé kacsingató The Sign együttes adott nagy sikerű koncertet.

A nap végén a hagyományos tombolán tableteket és más, a kiállító cégek, egyéb szponzorok és az egyetem által felajánlott hasonlóan értékes tárgynyereményeket sorsoltak ki a szervezők a jelenlévők között.