Angol szaknyelvi csapatversenyt szervezett középiskolásoknak az Idegennyelvi Oktatási Központ

2018. december 14.

Angol szaknyelvi csapatversenyt szervezett a megye középiskolásai számára a Miskolci Egyetem Idegennyelvi Oktatási Központja a 2018/19. tanév első félévében. A versenyre olyan diákok jelentkezését várták, akik szívesen vettek volna részt egy különböző tudományterületekre elkalandozó szaknyelvi jellegű nyelvi versenyen a „Nyelv mint eszköz = MEsterkulcs a boldoguláshoz” gondolat jegyében. A verseny célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a nyelvtanulásra, illetve a (szak)nyelvismeret fontosságára azon fiatalok körében, akik talán hamarosan a Miskolci Egyetem hallgatói lesznek. 

A Nyelvmester2018 versenyre regisztrált 30 csapat november első hetében egy online fordulóban mérte össze tudását. A legjobban teljesítő 7 csapat december 10-én vett részt az Idegennyelvi Oktatási Központban rendezett döntőn. Mindkét fordulóban az IOK az egyetem karai által megjelenített tudományterületekhez kapcsolódó, változatos feladatokkal tesztelte a versenyzők összes nyelvi készségét.

A gimnáziumokból és szakgimnáziumokból érkező 3 fős csapatok közül a Fráter György Katolikus Gimnázium és Kollégium „Masters” nevű csapata ért el első helyezést, akik a miskolctapolcai Avalon Park jóvoltából egy élménygokartozáson vehetnek részt. A második és harmadik helyezésért járó díjakat a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium „Champions” és „Globetrotters” elnevezésű csapatai vehették át, emellett Xixo ajándékcsomagnak örülhetett minden döntős.

A verseny az EFOP-3.4.3-16-2016-00015 számú "Főnix ME" - Megújuló Egyetem Felsőoktatási intézményi fejlesztések a felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása érdekében című projekt keretében zajlott.   

A rendezvényről készült, fotókkal is kiegészített beszámoló ITT tekinthető meg.