Idén is az egyetem adott helyszínt a gyermekvárosi gyerekek karácsonyi ünnepségének

2018. december 18.

2018. december 13-án ismét együtt örülhettünk a gyermekvárosi gyerekekkel a Karácsony eljövetelének: az egyetem meghívására ezen a napon karácsonyi ünnepségen vehettek részt a Miskolci Egyetem üveg előcsarnokában a miskolci Gyermekváros (hivatalos nevén a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat) kis lakói ill. kísérőik.

Az ünnepség Dr. Czap László rektorhelyettes úrköszöntőjével kezdődött, majd a gyermekvárosi gyerekek adtak műsort, ami után Tóth Bernadett és Sárkány Egon, a Miskolc-Revital TSE tagjai mutattak be latin-amerikai táncokat a gyerekeknek. Ezt követően Kántor Boglárka, az Egészségügyi Kar hallgatója, és Schultz Gellért, a Gépészmérnöki és Informatikai Kar hallgatója énekelt.

Természetesen nincs karácsony a gyerekek kedvence, Krimpi Krampusz nélkül, aki újra Karcsi bácsival együtt nevettetett meg felnőttet és gyereket egyaránt. Az ünnepség végén a várva-várt ajándékosztás következett: az egyetem ajándékait Dr. Czap László rektorhelyettes úr adta át.

Az ajándékosztás után az egyetemi Menzát üzemeltető Gasztro Trend Kft. látta vendégül az apróságokat és kísérőiket.

Az ünnepség legfőbb kellékét, a háttérként is szolgáló karácsonyfát az Északerdő Zrt. biztosította.

A karácsonyi ünnepségen készült képek:

A fotókat a Beiskolázási Központ készítette.