Még lehet jelentkezni a Tanítsunk Magyarországért Mentorprogramra

2019. február 5.

A mentorprogramban részt vevő egyetemisták a közreműködő általános iskolák egyikében 7. és 8. osztályos diákokkal kezdik meg a közös munkát ill. élményszerzést, amiért havi 30 ezer forintos ösztöndíjban részesülnek, ám ezt az ösztöndíjat eredményesség alapján további juttatásokkal is kiegészíthetik.

A programban közreműködő egyetemek – 2019-ben a Miskolci Egyetem mellett a Pécsi Tudományegyetem, valamint a Debreceni és a Nyíregyházi  Egyetem – azt javasolják a hallgatóiknak, hogy 2019 februárjában minél többen vegyék fel azt a programhoz való csatlakozás előfeltételének számító egyetemi kurzust, amelynek keretében a hallgatók elsajátíthatják a mentori tevékenységhez kapcsolódó legszükségesebb ismereteket és kompetenciákat. Az egyetemi mentorprogram koordinációját Dr. Horváth Zita, az EMMI felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára vezeti. 

A programról 2019. február 11-én (hétfőn) 13 órától tájékoztató előadást tart Dr. Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár. Az előadás helyszíne: C/2. épület 6. hajó, BNL Kreatív Tér.

Az előkészítő kurzus kódja

- nappali tagozatos hallgatók számára: BTPEDTANMON001_IT

- levelező tagozatos hallgatók számára: BTPEDTANMOL001_IT